"Loading" screen Problem

Discussion in 'Acekard' started by ShadowSol, Apr 18, 2010.

Apr 18, 2010

"Loading" screen Problem by ShadowSol at 9:33 PM (1,773 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. ShadowSol
    OP

    Member ShadowSol GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    247
    Location:
    Lurking
    Country:
    Canada
    my ak2i used to work fine but, now i just keep getting the "loading" in blue when i boot it up on my DSL.
    im pretty sure the prob is that the ak2i can't read the MSD card, yet i dont kno how to make it read it again,
    i tried positioning the MSD card diff each time but nothin..

    Got from 0shippingzone
    using DSL
    Problem is Blue Loading screen frozen when boot from DS menu

    and yeah, im sure i have the right firmware.( akaio FTW) i can take any pics of anything if needed
    so how do i fix?
     
  2. JohnLoco

    Member JohnLoco GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    227
    Country:
    Yugoslavia
    what kinda SD cards do you use? Class, size, brand etc.

    Post a screenie of the root of your SD card.
     
  3. ShadowSol
    OP

    Member ShadowSol GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    247
    Location:
    Lurking
    Country:
    Canada
    i use a 2gb (came with) SD card , kingston, and made in japan type

    and the picture will come soon,..

    edit: here it is [​IMG]
     
  4. Marlonguppy

    Member Marlonguppy GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    181
    Location:
                                  
    Country:
    Netherlands
    I think the (MicroSD)card is broken*/dirty**/needs formatting***
    *If you have this problem, test it on your pc.
    **Clean it.
    ***Backup your files and replace AKAIO, format it and set the files back.
    Hopefully it helped.
     
  5. ShadowSol
    OP

    Member ShadowSol GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    247
    Location:
    Lurking
    Country:
    Canada
    i tried formating like 2 times with vista, and 3 times with panasonic thingy
     
  6. Marlonguppy

    Member Marlonguppy GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    181
    Location:
                                  
    Country:
    Netherlands
    Did you replaced AKAIO?
    (lastest)
     
  7. tk_saturn

    Member tk_saturn GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    3,327
    Country:
    United Kingdom
    Try inserting a 1-3 pieces of paper behind your MicroSD card as you insert it (label side). This should push the card onto the contacts. It could just be wear and tear on the MicroSD slot, how often were you removing the MicroSD card?
     
  8. ShadowSol
    OP

    Member ShadowSol GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    247
    Location:
    Lurking
    Country:
    Canada
    i've been using akaio 1.6 rc2

    edit for above post: i have no idea.. i've been using that sd card for my R4 sdhc (fake) before for like a year, then used it for my acekard, worked for awile, removed it to try pokemon SS but now just keep getting stuck on "loading", also means i removed my sd from my ak to put in usb thing, to transfer, then put sd back into ak then thats when it happened..
    even tried deleting pkmn SS

    edit 2: trying the paper idea..
    edit 3: so far, nothing, still failing
     
  9. tk_saturn

    Member tk_saturn GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    3,327
    Country:
    United Kingdom
    Have you tried another MicroSD card? you can normally find one in cellphones, GPS units etc if you don't have one.
     
  10. ShadowSol
    OP

    Member ShadowSol GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    247
    Location:
    Lurking
    Country:
    Canada
    yeah, i tried 2 other 2gb MSD card i have both made in taiwan..
    but a goes in failure [​IMG]

    i think i might have damaged the inside of the ak2i..
     
  11. tk_saturn

    Member tk_saturn GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    3,327
    Country:
    United Kingdom
    All you can do is open the Acekard up and compare the MicroSD card slot to pictures of others. Apparently you can use a hairdryer to melt the glue to open the cart on an Acekard 2i without damaging it, although it's not something i've done myself. Or if it's a 2.1 you should be able to undo the clips.
     
  12. ShadowSol
    OP

    Member ShadowSol GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    247
    Location:
    Lurking
    Country:
    Canada
    well here are some photos just in-case

    http://s791.photobucket.com/albums/yy196/jonkswa/
    go there cause the img code, and photobucket is messing with me :\

    pics taken from my celly

    edit:..... yeeaaaaaaaahhhh...
    the hairdryer idea is a bad idea..
    it melted the plastic, not the glue..
    at LEAST it still works on my ds, but gets stuck...
    ****

    edit 2: -,- still get blue loading screen
    and also... now i bet no-one will help anymore cause it's not in the main page, and i can't double post to bump my topic [​IMG]
     
  13. JohnLoco

    Member JohnLoco GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    227
    Country:
    Yugoslavia
    Saw the screenie now, well.. Have you tried it without all that shit and with the AK official OS?
     
  14. tk_saturn

    Member tk_saturn GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    3,327
    Country:
    United Kingdom
    Not my fault lol. It was in this video

    that someone said to use a hair dryer to melt the glue. Someone posted it on here a few days ago.
     
  15. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    How do you glue the AK2i back up...? I just realized that. Super glue? How to open it without a hair dryer..
     
  16. tk_saturn

    Member tk_saturn GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    3,327
    Country:
    United Kingdom
    Inside there are 4 'pegs' on one side of the cart and 4 'holes' on the other side. You would need to use some kind of glue on the pegs or you could use plastic solvent/ cement.

    Apparently if you force it open, you can break the pegs which makes it harder to put back together. Hence why you use heat to melt the glue so you don't break them.
     
  17. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    Isn't the glue only on the corners though? You'd have to pry it open eventually.. Carefully I guess.
     
  18. tk_saturn

    Member tk_saturn GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    3,327
    Country:
    United Kingdom
    NO, THE GLUE IS ONLY ON THE PEGS. I cafefully used a knife to open mine, I now have 3 broken pegs where I didn't melt the glue first.

    Oh well, good job I have 3 spare AK2i's.
     
  19. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    How did I miss that.. Oy I'm such a n00b sometimes... (more like all the time, huh? haha) Spring Break is getting to me. Well now I know how to open an AK2i if I ever get one... Sorry about that. My apologies.
     

Share This Page