Let's Finid A new way to fix 003 Error

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Abkarino, Nov 12, 2009.

Nov 12, 2009
  1. Abkarino
    OP

    Member Abkarino GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    139
    Country:
    Egypt
    Hello Every body here
    I hope that we can co-operate each other to find a new to fix the f***n Nintendo 003 error that caused by updating a region changed Wii console.

    1) i think that if we can find a new exploit like SSBB one but for a good working autoboot game so we can launch our tool using this one
    2) find a new way to patch SSBB NTSC-US version without getting this error message
    3) find a new patch for SSBB NTSC-US to remove the auto boot protection
    4) porting the exist SSBB NTSC-US patch to PAL edition

    i know that this is not a new solution but i hope that we can do it we can focus on this i know that we can beat Nintendo again [​IMG]
    I have a lot of dead Wii also i have infectus and Drivekey so any one here are welcome to try with me to fix this f***n error
    thank you [​IMG]
     


  2. happydance

    Member happydance GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    463
    Country:
    Philippines
    since you have infectus you probably will be able to fix it if you had a nand dump of the console.
    but only korean wii are affected by error 003, and most korean wii's has their boot2 fix so you can't use the infectus method of installing bootmii -> getting keys -> using betwiin -> flashing it back.

    so the for me the best approac is an exploit, and exploits are to be looked for and a few can make it work.

    you might want to ask around how to look for exploits on a game, think that will be a good start.

    does anybody know a guide to look for game/save exploits on he wii? i know there's a guide on psp but haven't found one on wii
     
  3. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    All solutions that require patched discs won't work. If they would, you could just boot a WAD Manager disc.

    You need an exploit in a game you can autoboot or a hardware nand programmer. So having the lego game exploit savefile on nand would be a good idea for people with region changed korean Wiis.
     
  4. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Since when does that work with the NTSC version of SSBB?
     
  5. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    do you have an Infectus2 attached to your NAND or to the DVD's drive...?? [​IMG]
     
  6. happydance

    Member happydance GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    463
    Country:
    Philippines
    might as well try what DeadlyFoez said. maybe the combination could make it run

    @ether2802

    it is attached to the NAND cause it's a NAND programmer, but if you program it as a modchip, you need to attach it to the drive.

    it's a universal thinngy
     
  7. Abkarino
    OP

    Member Abkarino GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    139
    Country:
    Egypt
    Maybe your method work only if you have 4.1 firmware but i told you that my consoles were updated to 4.2 so i can't boot SSBB any way i tesed it along time console goes to RM then nothing happen and the disk still spinning. [​IMG]

    i think that if any one here can do a protection remove patch for SSBB NTSC-U edition so we can autoboot it without any problem so we can rescue this dead wii's. [​IMG]
     
  8. Abkarino
    OP

    Member Abkarino GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    139
    Country:
    Egypt
    I have infectus but it didn't attached to my NAND or my DVD-ROM i know that i can't do anything if i didn't dumped my Wii key
    so i hope to have any way to do it to rescue my dead wii [​IMG]
     
  9. Abkarino
    OP

    Member Abkarino GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    139
    Country:
    Egypt
    @DeadlyFoez:
    Sorry can you tell us how you tested this since error 003 just for menu 4.2 and you said that you tested it on 4.1 menu how can it be? [​IMG]
    please explain to us how you tested it.
    Thank you
    [​IMG]
     
  10. Abkarino
    OP

    Member Abkarino GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    139
    Country:
    Egypt
    i had tested my 003 wii with drive key installed and RM launched using GC control it can autoboot any patched game dvd since i didn't configure my drivekey to autoboot any dvd but all autoboot games that i burned work fine but we doesn't have any working in game exploit like we have in SSBB [​IMG]
     
  11. allegrosurf

    Newcomer allegrosurf Member

    Joined:
    Oct 24, 2006
    Messages:
    13
    Country:
    Australia
    @DeadlyFoez

    one more question before i trying it. could i need to setup autoboot feature "ON" on drivekey? or just let it "OFF", so i can boot the game?
     
  12. Abkarino
    OP

    Member Abkarino GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    139
    Country:
    Egypt
    First that you for your reply
    i want to tell you that i had seen this video then i tried to autoboot SSBB this way i turned on my wii and boot to RM using my modded GC controller then inserted SSBB disk then pressed A button the disk started to turn and 4.2U text on RM disappeared but nothing else happen disk still running but no more video comes to screen.
    Hope that you can teset it using 4.2 firmware or maybe i'll try to capture my screen then upload it to see it.
    Thank you
     
  13. Abkarino
    OP

    Member Abkarino GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    139
    Country:
    Egypt
    i didn't patched this game or configured my drive key to autoboot
    i justed burned a non moded iso for SSBB NTSC-U and also not autobooted my drivekey.
    i'll try it again now and tell you whats happen

    also for the second idea i'll try it now i have my 003 wii connected and ready for test [​IMG]
     
  14. Abkarino
    OP

    Member Abkarino GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    139
    Country:
    Egypt
    @ DeadlyFoez:
    i tested it again nothing happen just black screen and game disk still spinning [​IMG]
    also i tried to enter maintainence mode but nothing happen i think tthat will not work since maintainence mode is a wii menu feature and in this case wii menu doesn't boot at all so we can't login to this mode [​IMG]
     
  15. Abkarino
    OP

    Member Abkarino GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    139
    Country:
    Egypt
    i know that my dump is fine i tested it on another working wii and it work fine but i think since i have a 4.2 menu on my bricked wii so i can't boot it any way [​IMG]
    i hope that illinialex24 be here and co-operate with us to fix this or maybe he can told us if there is a special trick to boot this disk.
    any way thank you for your help. [​IMG]
     
  16. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
  17. Abkarino
    OP

    Member Abkarino GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    139
    Country:
    Egypt
    thank you any way i know that Nintendo can do it but we didn't started this thread to let one tell us that Nintendo have a solution for this error we started it because we want to find a new home made way to fix this f***n error :@
     
  18. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    lol, that is sketchy.

    no description, simply call us so we can say "you hacked your wii, now pay us to fix it" [​IMG]
     
  19. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Not everyone with a 003'd Wii hacked it. Someone could have unknowingly bought a region-changed Korean Wii from eBay and run into that fun error after updating it.
     
  20. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    lol, true, but technically if it was region changed, it has been hacked.

    ah well. Good luck in finding a solution. If I come across anything, I'll be sure to let you know TC.
     

Share This Page