Hacking Just a tip about PSone games on CFW!

kongsnutz

WOT?!?
OP
Member
Joined
Jul 19, 2008
Messages
1,623
Trophies
0
XP
1,283
Country
United States
Hey there I've been loving the CFW on PS3 since the 4.82 hacks came out and have been testing everything I have on it.
So far I've had great results on PS2, PS3 and somewhat good results on PSX iso's.

However no matter what I would do (install to internal HDD or EXT HDD or run from CD-R) PSX games ran fine all for the FMV's and sound would stutter on most if not all games.

I found the solution, even though the PS3 with CFW will play PSX games from outter region consoles (NTSC on PAL and PAL on NTSC) the inbuilt emulator will only run at your consoles specifications.
So I checked all my iso's and yes of course they were NTSC (I'm a PAL), so I switched to a PAL version of a game that was stuttering and the problem was gone. (tried a bunch of other problem games in PAL and they worked too)

So if you have stuttering on your PSone iso's or discs, make sure they are of the same region as your console.
Funnily enough PS2 (and naturally PS3) iso's run fine on any region.
 
Last edited by kongsnutz,

Psionic Roshambo

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 12, 2011
Messages
2,199
Trophies
2
Age
48
XP
2,763
Country
United States
I would think you could patch the ISOs for 50/60Hz? I have had great luck with that on the Wii and Dreamcast. Love being able to play European games in the US sometimes I don't know why games only hit one region :(

Ok I just looked it up yes there is a region Patcher for PS1 I can't post the link here but it could be worth looking for? Not sure how it would work with the PS3 but for some games it might be worth it.
 

cvskid

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 13, 2014
Messages
2,778
Trophies
1
XP
2,818
Country
United States
Didn't know the sega dreamcast had issues reguarding that. Every sega dreamcast game i have came across ask you if you want to run the game in 50Hz or 60Hz before playing it.
 
Last edited by cvskid,

aos10

Yuuki chan
Member
Joined
Apr 10, 2012
Messages
4,739
Trophies
2
Age
36
XP
3,826
Country
Saudi Arabia
Hmm, will that still happens with non cfw PS3? I have PAL PS3 Slim, and NA account, and have crash Team racing from the NA account, it still running without problem.

So this only happens with disc version?
 

shinoff2183

Member
Newcomer
Joined
Nov 26, 2018
Messages
5
Trophies
0
Age
37
XP
59
Country
United States
Hmm, will that still happens with non cfw PS3? I have PAL PS3 Slim, and NA account, and have crash Team racing from the NA account, it still running without problem.

So this only happens with disc version?




Im not able to run psx pal images on my ntsc cfw ps3. There are a few ones I was dying to try but when I finally was able to it didnt work. I just thought it was odd considering the stuff cfw ps3s can do.
 

aos10

Yuuki chan
Member
Joined
Apr 10, 2012
Messages
4,739
Trophies
2
Age
36
XP
3,826
Country
Saudi Arabia
Im not able to run psx pal images on my ntsc cfw ps3. There are a few ones I was dying to try but when I finally was able to it didnt work. I just thought it was odd considering the stuff cfw ps3s can do.
weird, did you tried using the iso image for that using usb?
i managed to run digimon rumble arena EU and NA and JP version on my CFW PS3 (full CFW, the hackable PS3)

what's your PS3's model?
 

endz

New Member
Newbie
Joined
Dec 10, 2018
Messages
3
Trophies
0
Age
34
XP
75
Country
United States
Im not able to run psx pal images on my ntsc cfw ps3. There are a few ones I was dying to try but when I finally was able to it didnt work. I just thought it was odd considering the stuff cfw ps3s can do.

Try running them on Irisman Lite v4.82.1. It's what works for me, and if there are still problems you can press triangle on the game in the menu to go into their options and maybe try different video settings.
 
  • Like
Reactions: shinoff2183

shinoff2183

Member
Newcomer
Joined
Nov 26, 2018
Messages
5
Trophies
0
Age
37
XP
59
Country
United States
Try running them on Irisman Lite v4.82.1. It's what works for me, and if there are still problems you can press triangle on the game in the menu to go into their options and maybe try different video settings.



Thank you I will try this in a few moments
 

shinoff2183

Member
Newcomer
Joined
Nov 26, 2018
Messages
5
Trophies
0
Age
37
XP
59
Country
United States
Try running them on Irisman Lite v4.82.1. It's what works for me, and if there are still problems you can press triangle on the game in the menu to go into their options and maybe try different video settings.



Thanks a bunch. I copied it over in irisman lite and bam worked like a charm. I am so happy and thank you.
 
  • Like
Reactions: endz

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • K3N1 @ K3N1:
    Cheapest I found $230 tax/s&h
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Sihuuu Taco Holder Stand set of 2 - Holds up to 3 tacos in each Taco Tray - Sturdy, Dishwasher and Microwave Safe https://a.co/d/6FFlct5 What kind of tacos are even in those racks
  • Veho @ Veho:
    What's that, ham and cheese?
  • Veho @ Veho:
    I often stick some ham and cheese in a tortilla and toast it but I wouldn't dare call it a taco.
  • K3N1 @ K3N1:
    I guess ice cream in a taco is still a taco
  • K3N1 @ K3N1:
    The product placement in the fantasy football movie is werid it starts out with a psp then goes to the series x
  • Veho @ Veho:
    There's a fantasy football movie?
  • K3N1 @ K3N1:
    I bet you can't believe it's about Madden
  • Veho @ Veho:
    I can't believe it's not butter.
  • K3N1 @ K3N1:
    Lebron James did help produce it so it can't be that shit right
  • cearp @ cearp:
    kennie'snewname is now the old name???
    +2
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Woah! Kenny has changed it name?
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    @cearp, Hey there!
    +2
  • K3N1 @ K3N1:
    I prefer it/idiots as my pronouns thank you
    +2
  • K3N1 @ K3N1:
    Lol theirs a cheat code for 30/60fps for new pOKEmoNz for ryujinx
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    So to have echo auto you need your phone connected to BT audio then the echo auto connected to your phone
  • brouh @ brouh:
    Hey, how can i contact the admins to see if there is something blocking the views of my post
  • brouh @ brouh:
    alr thx
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    @brouh if you can see it, then other people can see it too
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Got the new blue Christmas hat on my pfp
    M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ: Got the new blue Christmas hat on my pfp