Jam with the Band - M3i Zero

Discussion in 'M3 Adapter' started by MaxNuker, Jun 13, 2011.

Jun 13, 2011
  1. MaxNuker
    OP

    Member MaxNuker GBATemp's Official Shinigami Substitute

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    614
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    So, i own a M3i Zero (not GMP-Z003) and i use the Quad Boot by Catboy
    I mostly use WoodM3 or YSM3... but i have a problem...

    i downloaded the game Jam with the Band... and i went on WoodM3, bootted game up... it took some secs to boot it up (saying: Processing, dont power off)
    Then it booted and all i got was a black screen...
    could someone help me please?
     
  2. MaxNuker
    OP

    Member MaxNuker GBATemp's Official Shinigami Substitute

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    614
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    sorry for the double post but:

    I think the .sav file is supposed to have 64mb... it had 32mb... so i deleted it and im booting it through YSM3 this time... its on "Booting... Creating SAV..." for some time now.... could anyone help me with this issue?
     
  3. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,726
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    I don't think there really is any way to make this work
     
  4. MaxNuker
    OP

    Member MaxNuker GBATemp's Official Shinigami Substitute

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    614
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    There is no way? how? no card can play this game? :wtf:
     
  5. Gaboros

    Member Gaboros GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Messages:
    521
    Country:
    Hungary
    If I remember correctly if you generate a save file with Wood and then boot the game from YSM3 its works. If I remember correctly...
     
  6. MaxNuker
    OP

    Member MaxNuker GBATemp's Official Shinigami Substitute

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    614
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    Thats it? i'll try it then
     
  7. Gaboros

    Member Gaboros GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Messages:
    521
    Country:
    Hungary
    No it won't work ... YSM3 doesn't support Jam with the Band. What I was remembering it was Warrio DIY. It has also a big save files. And the original WoodM3 doesn't support big save files. Try with 1.25d version. If that can not play it then nothing.
     
  8. MaxNuker
    OP

    Member MaxNuker GBATemp's Official Shinigami Substitute

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    614
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    can't i play it with m3 sakura or touch pod? seeing that YSM3 wont work with it... imma give a go to wood 1.25d... but im already using wood 1.25...
     
  9. Gaboros

    Member Gaboros GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Messages:
    521
    Country:
    Hungary
    1.25d has a totally new core then 1.25 ... maybe that core can handle big saves ... I didn't tested it.
     
  10. Fel

    Member Fel GBAtemp's Adventurer

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    868
    Location:
    So close and yet so far away.
    Country:
    Czech Republic
    Jam with the Band works on Sakura, I've played it on it so it has to work - and at the time I didn't use another firmware, so I had the save file generated by Sakura correctly. I think. It's also possible that I used the nocashgba emulator to generate the .sav, but it's more probable that I didn't (though I'm saying so in case this was the case). Maybe I used Touchpod to generate it, so try all options. However I'm not exactly sure which firmware I had as it was sometime between September-December, so I recommend trying out 4.78c-e. One of them should do the trick, and don't forget to delete the save each time. [​IMG]

    EDIT: Try out first 4.75d, try generating save with Sakura, then Touchpod.
     
  11. MaxNuker
    OP

    Member MaxNuker GBATemp's Official Shinigami Substitute

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    614
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    no need [​IMG] but thanks for telling sakura works with it, Last WoodM3 (1.25d) works with Jam with the band, and thanks for telling me Fel and Gaboros

    Once again for all your help guys (this includes, Catboy, Fel and Gaboros [​IMG])


    /Thread
     
  12. Gaboros

    Member Gaboros GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Messages:
    521
    Country:
    Hungary
    You are welcome. Also good to know for me the 1.25d also fixed this bug. [​IMG]
     
  13. MaxNuker
    OP

    Member MaxNuker GBATemp's Official Shinigami Substitute

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    614
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    i saw one thing... before on 1.25 you could see something along the lines

    arm7 bla bla bla
    then the location of the rom
    and more bla bla

    this all on a black screen, at the end it would say /loader.crp or something like that, or give nds fragmented, bla bla bla... why it changed?

    by the way WoodM3/ WoodR4 has anti brick protection?
     
  14. Fel

    Member Fel GBAtemp's Adventurer

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    868
    Location:
    So close and yet so far away.
    Country:
    Czech Republic
    Be welcome! What do you mean by anti-brick? As in, if it protects you from a ROM bricking your DS? In this case I don't think it does, for that you would need to flash the DS (which nowadays is unnecessary).
     
  15. Gaboros

    Member Gaboros GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Messages:
    521
    Country:
    Hungary
    I have removed that debug function. It won't say nds is fragmented because it is fixed now. [​IMG]
     

Share This Page