Issues with MSI Afterburner

Discussion in 'Computer Software and Operating Systems' started by loco365, May 19, 2016.

  1. loco365
    OP

    loco365 GBAtemp Guru

    Member
    5,458
    2,673
    Sep 1, 2010
    So I have an MSI laptop with Windows 7 and 10 installed, however, both OSes seem to present the same issues. The two sliders that I can work with, namely, the Core Clock and the Memory Clock, seem to both be misbehaving on me and I can't seem to solve it no matter what configuration I have Afterburner set to. If I make any adjustments to either of those sliders and click "Apply", it throws the values waaaay off (I've had it over 32,000 before) when the maximum should be less than 1000:

    [​IMG]

    Pressing "Reset" doesn't set it back to 0 either. Is this just some random glitch that I'm just unfortunate to have, or is it a known issue?

    Note: The graphics card I'm using this with is built into the laptop of mine: a NVIDIA GTX 950M. I've tried it with several different driver versions, and it just doesn't seem to work.
     
  2. FireEmblemGuy

    FireEmblemGuy Celebrating a decade of shitposting

    Member
    2,408
    428
    Jul 6, 2007
    United States
    Michigan, USA
    I can't speak for Nvidia's mobile graphics or how well Afterburner plays with them, but it's possible that there's a lock preventing you from overclocking so as not to overheat the chipset. Why Afterburner wouldn't recognize it and freak out instead, I can't say. Maybe make sure Afterburner's up to date?
     
  3. loco365
    OP

    loco365 GBAtemp Guru

    Member
    5,458
    2,673
    Sep 1, 2010
    Yeah, 4.2.0 is the most up-to-date version of it too, which is strange. However, I once had this error and I tried using the graphics card right after without noticing that the change had actually applied, and the computer literally froze up and crashed on me, so I think the changes are being applied, just not the numbers I want.
     
  4. Vishnoo

    Vishnoo Failure is success if we learn from it.

    Member
    261
    32
    Jun 1, 2016
    India
    Try some other softwares such as Zotac Firestorm etc.. They are more but i remember only this.I think it only supports Zotac graphics card.If you have the same issues with other Overclocking softwares also Graphics Driver is the problem.Reinstall it or update(updating is better) it.