ISO question

Discussion in 'Wii - Hacking' started by TrickyTony, Oct 24, 2008.

Oct 24, 2008

ISO question by TrickyTony at 4:52 AM (1,180 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. TrickyTony
    OP

    Member TrickyTony GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    Hey I know this is a painfully "n00b" thing to ask, but I got my first ISO for Fire Emblem... it has a lot of files, obviously, but I used the .rar and somehow it came out to be 4.38 GB when the source claimed 4.37, which would fit on my DVD while this slightly larger file does not... Any ideas why this may be, does anyone else have an ISO of this that can offer up advice? Thanks!
     
  2. Rebound

    Member Rebound GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    363
    Country:
    Australia
    So have you tried burning the 4.38gb version and it wont fit?
     
  3. TrickyTony
    OP

    Member TrickyTony GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    I only have 4.37 DVD-Rs, which could be the issue, but I thought I read in a tutorial or two the "standard size" is 4.37, probably mistaken.

    Edit: sorry dunno where I was adding the "3" from my DVDR is 4.7... I am trying to use Toast to burn (am on a Mac), and the message I get is something along the lines of 4.39 needed, 4.38 available
     
  4. Rebound

    Member Rebound GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    363
    Country:
    Australia
    Maybe you should just try burning and see if it works
     
  5. TrickyTony
    OP

    Member TrickyTony GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    Yeah, it wouldnt even let me get there, but more research shows Toast can be a pain and Disc Utility is burning, so keeping my fingers crossed. Thanks
     
  6. LegendaryXM90

    Member LegendaryXM90 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    216
    Country:
    United States
    Have you already patched the game? Patching the game makes the filesize smaller.
     
  7. Richy Freeway

    Member Richy Freeway GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 9, 2006
    Messages:
    776
    Country:
    United Kingdom
    Which would be great but his ISO is larger.
     
  8. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,359
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    ? patching makes it smaller. so it wont be to big.
     
  9. Zeek03

    Member Zeek03 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    336
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Discs are All 4.7 Gig...
     
  10. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    only if he's using the backuploader of course. chipped wii's can just read the normal clean iso
     
  11. TrickyTony
    OP

    Member TrickyTony GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    I did not patch it, it was my understanding that the backup launcher v 0.3 will be able to load a 1:1 unpatched disc, but while we are on that topic, and I am airing out my ignorance, what program would I need to patch, for lets say getting firmware updates off the disc for future releases or different region discs? Thanks again for the help!
     

Share This Page