1. idanny76

    OP idanny76 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I think I bricked the Switch. I am new at this and after my daughter updated to v10 firmware.... I decided to restore the Nand full backup which was v9.2 and now it doesn't power up or charge. Is there any hope this can be fixed?
     
  2. Budsixz

    Budsixz GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 27, 2018
    Messages:
    419
    Country:
    India
    mostly I think that what you have is a fuse mismatch
    you have to power down your switch by holding the power button for like 30sec
    then you gotta go into RCM and push payload and keep autorcm always on for now
    If you do upgrade to fw10 (which btw atmos supports already) then you can remove autorcm cause fuses would match
     
  3. Panzerfaust

    Panzerfaust Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 25, 2018
    Messages:
    80
    Country:
    Germany
    Just update your CFW and you're fine. All major CFWs support v10
     
  4. idanny76

    OP idanny76 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I'll try again. I tried putting it in RCM mode, but the problem is that doesnt want to go into RCM mode. The screen is dark all the time and I cant tell if its off or on with a black screen.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I'll try that. I held the power button, but not for 30 seconds.
     
  5. idanny76

    OP idanny76 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    It worked.... I am in RCA mode. What do I flash to get it to boot? I was on v10 and the nand restore was on v9.2. I am on Hekate 5.1.4.
     
    Last edited by idanny76, Apr 25, 2020
  6. Budsixz

    Budsixz GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 27, 2018
    Messages:
    419
    Country:
    India
    just push the payload fusee geele or even hekate
    after that turn on autorcm
    This will need to be done everytime you reboot till you're on v9.2
    once you update to 10 your fuses will match and this wouldn't be needed
     
  7. idanny76

    OP idanny76 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Sorry for the so many questions. I boot to hekate and enabled autorcm on. Now I then launched the fusee-primary.bin and it boots to atmosphere and then black screen. I don't want to be on AutoRCM on. How do I update back to v10 from hekate or what tutorial can I follow to install v10 to match the fuse?

    I downloaded ChoiDujoirNX and the v10 firmware from https://darthsternie.net/switch-firmwares/
    I will look for a tutorial. Thanks for all the help to everyone.
     
    Last edited by idanny76, Apr 25, 2020
  8. nero99

    nero99 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Sep 18, 2014
    Messages:
    3,045
    Country:
    United States
    never downgrade if you dont have a copy of your boot0 and boot1 dumped with your nand. now, you can easily flash firmware 10 or 10.0.1 with choidujor. hope you have a computer running windows for this guide https://switch.homebrew.guide/usingcfw/manualchoiupgrade
     
  9. idanny76

    OP idanny76 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Last edited by idanny76, Apr 25, 2020
  10. satan89

    satan89 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2014
    Messages:
    423
    Country:
    India
    Not that I'm aware of. Hekate can do backup and restoring fw.

    If you don't want to keep autoRCM, then I suggest doing this -
    Put the latest firmware files in the root of your SD card, boot into hekate, launch atmosphere cfw, launch choidujournx homebrew, flash firmware, make sure autoRCM isn't enabled, Restart.

    You would have burnt all fuses up to fw 10.0.1 at this point, and if you were to restore your older NAND which needs a lower fuse count, you won't be able to boot it via official bootloader, only via custom bootloader like fusee primary or hekate will work. If your NAND is clean, you can make a new backup point here with Hekate.

    Also I suggest using choidujournx instead of updating OTA because it may be possible Nintendo servers have logged your previous update and redoing it may get the console flagged possibly.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Okay, get the latest atmosphere files from github and extract it to your SD card.
    You can either launch fusee primary payload, or hekate payload > launch atmosphere.
     
  11. idanny76

    OP idanny76 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I was able to load hekate and click on launch and select launch stock and it booted. From there I updated to v10.0.1. Everything is working now.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Thanks for the help..... I did get the console banned. Any way to get the Switched unbanned?
     
  12. satan89

    satan89 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2014
    Messages:
    423
    Country:
    India
    No
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - bricked, Switch,