is the ps3 able to play iso back ups?

Discussion in 'PS3 - Games & Content' started by specter7693, Jul 7, 2010.

Jul 7, 2010
  1. specter7693
    OP

    Newcomer specter7693 Member

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    just wondering if there was away for me to play iso backups on my ps3... if so what do i have to do to it?
     


  2. Goli

    Member Goli RPG

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    2,571
    Country:
    Chile
    No, it can't as of now.
     
  3. specter7693
    OP

    Newcomer specter7693 Member

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    i read some were u can.. but idk its hard to explain i want to be able to put the disc in and copy it to the hard drive.. like the psp can do
     
  4. gamefreak94

    Member gamefreak94 GBAtemps (Un)Official Illogical Poster

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    674
    Location:
    At your window!
    Country:
    United States
    Nope ps3 hasn't been hacked enough to do that. Anyways ps3 games are a lot of storage, like about 10Gig.
     
  5. Guild McCommunist

    Member Guild McCommunist (not on boat)

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    18,151
    Location:
    The Danger Zone
    Country:
    United States
    You can install games to the hard drive but you still need your retail disc to play them. It just makes the games run smoother and have less load times and stuff. Simply put, you can't play backups of PS3 games yet.
     
  6. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    I've heard that the games themselves have been dumped, but with no usable hack yet there's no way to play them.
     
  7. specter7693
    OP

    Newcomer specter7693 Member

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    oh well space really wouldn't be much of a problem cuz i put a 1tb sata hard drive in it.. so kind of disapointed that it cant play iso games

    You can install games to the hard drive but you still need your retail disc to play them. It just makes the games run smoother and have less load times and stuff. Simply put, you can't play backups of PS3 games yet.

    how can i install the game onto my hard drive?
     
  8. ojsinnerz.

    Member ojsinnerz. Damned

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    3,152
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Uh, yeah. You can play PS3 isos.


    When hell freezes over.
     
  9. Guild McCommunist

    Member Guild McCommunist (not on boat)

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    18,151
    Location:
    The Danger Zone
    Country:
    United States
    I don't know, I thought there was some type of "Install Game" option on your PS3. I don't own a PS3.
     
  10. ojsinnerz.

    Member ojsinnerz. Damned

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    3,152
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Many of the game discs gives you an option to install game information onto the PS3, so there's less loading screens and such.


    You're not actual installing the game or anything.
     
  11. azoreseuropa

    Member azoreseuropa GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    4,481
    Location:
    I am deaf and live in the USA for now :D
    Country:
    Portugal
    Most of you guys dont know what you are doing Let it go is all we can do for right now until dev team announce it first. Thats simple!
     
  12. ZeWarrior

    Member ZeWarrior TheWarrior

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    2,810
    Country:
    Brazil
    No, that's a 360-only feature. The PS3 'installs' don't install the whole game, you can't chose if you want to or don't want to install it either.
     
  13. ddetkowski

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    The PS3 will never be hacked.
    Sony did their homework on this system.
    Maybe it'll be hacked by the time the PS4 comes out..........
     
  14. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    It's already been hacked. Then they took out Linux support.
     
  15. ddetkowski

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Protokun7 - Really? I did'nt know that......
     
  16. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Hacked? yes. Backups? NO.

    Well unless you count ps2 backups loaded via network.
     
  17. alphanemisis

    Member alphanemisis GBAtemp Regular

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    147
    Country:
    United States
    is there a way to play any form of psx of ps2 back up on the ps3 in this fashion? i have a network of pcs and game consoles... ps1 downloads are easily attainable, and am very interested since some of my ps1 disks are too worn out to actually work and would really like to play them.

    also what about game saves, they seem to be crackproof too... tried one for a ps3 game and it told me i could not load content that isnt mine!
     
  18. antwill

    Member antwill Better Than You

    Joined:
    Dec 24, 2006
    Messages:
    1,024
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Yes, you can choose on most newer games there is an option.
     
  19. DEagleson

    Member DEagleson Gamer Extraordinaire

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    151
    Location:
    Telemark
    Country:
    Norway
    Games like MGS4 uses game installs to cut load times, as does the PS3 version of TES4: Oblivion.
    But you still need the game disc to launch it, just like the game installs that you do on the Xbox 360.
     
  20. Giga_Gaia

    Member Giga_Gaia Shinigami

    Joined:
    Sep 12, 2006
    Messages:
    1,281
    Location:
    Quebec, Canada
    Country:
    Canada
    It will never be hacked.

    Also, if a game gives you the option to install, it's only some data, it doesn't install the full game. They should release a firmware update that allow you to copy the total content of the disc to the hard drive.
     

Share This Page