is it possible to restore trucha bug on 4.1U

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Swizler, Aug 4, 2009.

Aug 4, 2009
  1. Swizler
    OP

    Member Swizler GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    298
    Location:
    San Antonio,Texas
    Country:
    United States
    Is it because if it is not I am screwed.
     
  2. Unfortune

    Member Unfortune GBAtemp Fan

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    342
    Location:
    Alberta, Canada
    Country:
    Pakistan
    trucha bug restorer

    oh yeah, and why are you screwed if there isn't?
     
  3. Swizler
    OP

    Member Swizler GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    298
    Location:
    San Antonio,Texas
    Country:
    United States
    i tried it but it gave me an error but it did look fishy to start with do you know a place i can download the latest version?
     
  4. Unfortune

    Member Unfortune GBAtemp Fan

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    342
    Location:
    Alberta, Canada
    Country:
    Pakistan


    theres a tut on how to use.

    OR IF IT DOESN'T WORK:


    Use IOS Downgrader. Run it and wait till it finishes. (only if trucha bug restorer doesn't work. they are both almost the same thing)

    Edit: heres a link for IOS downgrader:
    clicky
     
  5. Swizler
    OP

    Member Swizler GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    298
    Location:
    San Antonio,Texas
    Country:
    United States
    thanks i will get back to you after I try it but i still need a link to where I can download it
     
  6. Unfortune

    Member Unfortune GBAtemp Fan

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    342
    Location:
    Alberta, Canada
    Country:
    Pakistan
  7. Hells Guardian

    Member Hells Guardian GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    1,113
    Country:
    United States
    Dude are you that useless? it's easy to find on the web, and google too. Just search. and FYI it most likely gave you an error because it doesn't have CIOS installed yet. Figure out a way to install the latest CIOS and then try the trucha restorer. BTW If you don't do this the IOS down grader will fail too. You must have at least one trucha bugged IOS in order to use either. If you don't the tools will fail to do what they are meant to and you will only have wasted your time.
     
  8. Swizler
    OP

    Member Swizler GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    298
    Location:
    San Antonio,Texas
    Country:
    United States
    okay i will try
    what is cios and where do i find the latest version(yes i googled it but it gave me old out dated versions
     
  9. xDlmaoxD

    Member xDlmaoxD GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    362
    Country:
    United States
    WOW, I don't know how we attract so many leechers.

    Here is the first option after this search.

    http://tinyurl.com/o363gp
     
  10. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Almost the same thing? Could you explain to me then why i though i HAD to write TBR? (i know about cBoot2, but TBR is a little faster)
     
  11. personager

    Member personager GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    302
    Country:
    United Kingdom
    What about Dop-IOS? I'm sure that'll work as well
     
  12. Dialexio

    Member Dialexio GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1,546
    Country:
    United States
    Dop-IOS works... so long as you have cIOS. The same could be said for IOS Downgrader, which should not be used on boot2v4 Wiis.

    Trucha Bug Restorer can only bring the bug back to IOS15, IOS36, and IOS37. However, it can downgrade IOS15 on any Wii, regardless of boot2v4 or whether it was updated via Nintendo.
     

Share This Page