is it possible to change iso discid...to avoid savegame problems?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by davedeluxe, Apr 19, 2009.

  1. davedeluxe
    OP

    Member davedeluxe GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    115
    Country:
    Germany
    is it possible to change the discid? i play guitar hero and have some custom disc and so the disc id are the same...so i have wrong points in the highscore etc.
    how can i solve my problem? is there a tool out which can do this job?
     
  2. starstremr

    Member starstremr GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 15, 2007
    Messages:
    379
    Country:
    United States
    yes you can but you need WBFSTool to do it i changed all my guitar hero 3 games only problem is you need to make sure you are careful in changing it.

    RGHE52 = Guitar Hero 3 (U.S.A. / NTSC)


    R = Consol (Wii)
    GH = Game ID a.k.a GH=Guitar Hero 3
    E = Region (E = USA, P = PAL, J = JAP) must leave what original is (i tried changing to other letter from E and it froze)
    52 = Company that made game

    So i would change the GH but be careful there might be other games with the ID you choose.

    I changed the Company id on all the copies i have of guitar hero 3 but they all still share the RGHE save file.
     
  3. davedeluxe
    OP

    Member davedeluxe GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    115
    Country:
    Germany
    ok, it seems to work. but when i change more than the maker code is t possible to use different savegames or is there no way?
     
  4. starstremr

    Member starstremr GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 15, 2007
    Messages:
    379
    Country:
    United States
    i think if you change the GH to something else it will make a dif save but if there is another game for instance

    RGHE52 = guitar hero

    example

    RGBE52 = mario kart well you cant use GB this is just an example mario kart is really not RGBE52
     
  5. davedeluxe
    OP

    Member davedeluxe GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    115
    Country:
    Germany
    ok, thanks i try it. i change the id to rg1e52 and there is no other game with this id so it should work. thx...
     
  6. djda

    Member djda GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    240
    Country:
    Barbados
    To clarify this after making my first GH 3 Custom today the safest way to not conflict with other save files is change the region letter. In my case i used RV1C01 and according to above the C in the region spot stands for custom and i have loaded it and it works.

    R = Console WII
    V1 = Game ID in my case Version 1
    C = Region (in my case Custom)
    01 = just random numbers

    Hope this clears this up
     

Share This Page