Is Cyclods dead?

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by TheDarkSeed, Jul 9, 2010.

Jul 9, 2010

Is Cyclods dead? by TheDarkSeed at 9:24 PM (2,557 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. TheDarkSeed
    OP

    Member TheDarkSeed I'm a pretentious sack of shit

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    1,180
    Location:
    Carson
    Country:
    United States
    Well I was wondering because I haven't used my Cyclo in a while.
     
  2. Blaze163

    Member Blaze163 The White Phoenix's purifying flame.

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    3,767
    Location:
    Coventry, UK
    Country:
    United Kingdom
    Well mine's running Dragon Quest IX right now so I don't think so. The Cyclo is still pretty well supported.
     
  3. _Chaz_

    Member _Chaz_ GBAtemp's Official Mook™

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    5,624
    Country:
    United States
    I doubt that you could solely have such an impact on the CycloDS community...

    And no, it's not dead. It just hasn't needed an update in a while.
     
  4. FlashX007

    Newcomer FlashX007 GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 3, 2009
    Messages:
    1,295
    Country:
    United States
    Aren't they currently making a new DSi compatible flashcart? If they are quiet maybe thats why.
     
  5. yzak

    Newcomer yzak Advanced Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    81
    Location:
    Seoul, Korea
    Country:
    United States
    lol cyclo is still one of the best! im stuck with my acekard2i =(
     
  6. Blaze163

    Member Blaze163 The White Phoenix's purifying flame.

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    3,767
    Location:
    Coventry, UK
    Country:
    United Kingdom
    I am SO glad I bought a Cyclo. Yeah, it cost me a tonne compared to other cards, but I've never had a single issue with it. Not one that hasn't been resolved within about a week with a firmware update or a patch or something. It's quite possibly the best supported card ever. It was well worth the money.
     
  7. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    yeh, it is probably the best card for the ds, im just wainting to see what they come up with for the dsi,
     
  8. Blaze163

    Member Blaze163 The White Phoenix's purifying flame.

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    3,767
    Location:
    Coventry, UK
    Country:
    United Kingdom
    If what they've done for the standard DS is anything to go by, the Cyclo DSi will probably make us all poo our pants with excitement.
     
  9. jenngcia

    Member jenngcia GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    139
    Country:
    Singapore
    Does iEdge count?
     
  10. Jaylen

    Newcomer Jaylen Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    41
    Location:
    Michigan, USA
    Country:
    United States
    well to be perfectly honest, there may never be a cyclo dsi. if you think about it all the dsi compatible cards were...they were flashcards with things like rom headers and whatnot that boot closer to how a real ds game would...

    the cyclo ds has an internal 2MB of flash memory similar to what all of the dsi compatible carts have, so in all actuality it may just be a firmware update that makes cyclo ds use a legitmate game's rom header and all of that other junk that the new dsi compatible carts use in order to be booted on a dsi...

    but just on the topic of having internal firmware memory...cyclods was the first to do that...and it has been out for years...think of all of the forethought they had in mind when they made such a cart...
     
  11. TheDarkSeed
    OP

    Member TheDarkSeed I'm a pretentious sack of shit

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    1,180
    Location:
    Carson
    Country:
    United States
    I see how you could misinterpret my words [​IMG]

    It was merely the reason I wanted to know whether or not team cyclops was releasing updates, or if there are any under-the-table updates like with the TTDS. Because I wasn't up to date.
     
  12. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    The last firmware update was only like 2 weeks ago. They are not dead, but since they don't have a DSi compatible cart, they are less popular than they used to be, that's all.

    They have 2 GUI's for the cart now. You can use the older GUI (1.59) or the new GUI (B.3).


    No, the card can never just receive a firmware update to gain the ability to work on a DSi. Team Cyclops has said this themselves. The bootstrap in a CycloDS is hardcoded, not software flashable.
     
  13. TheDarkSeed
    OP

    Member TheDarkSeed I'm a pretentious sack of shit

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    1,180
    Location:
    Carson
    Country:
    United States
    Don't want to veer too far off topic, but what's the difference between the two GUI's? [​IMG]
     
  14. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    In the New GUI: Extra menus to set settings (Y button), shortcuts to favorite games(in Moonshell icon, or on main menu, your preference), save size selection (if needed), multiple save slots, simple file manager(delete, cut, copy, paste), etc.

    Head on over to Team Cyclops forums to learn more:
    http://www.teamcyclops.com/forum/
     
  15. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    Nope.


    With updates for a new GUI going on, it doesn't show signs of dying yet either.
     

Share This Page