IP banned from the forum.

Discussion in 'Site Discussions & Suggestions' started by emigre, Dec 13, 2012.

Dec 13, 2012

IP banned from the forum. by emigre at 10:38 AM (925 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. emigre
    OP

    Member emigre Has complex motives

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    7,919
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Whilst doing my usual internetting and fucking around on the forum, I came to a page which told I had been IP blocked. I wasn't using a proxy or VPN connection so I was pretty confused on what had happened.

    I've gotten around that issue by using an older modem I have lying around. However I'm curious in what happened for my to be IP banned, I clearly haven't been banned. I did try e-mailing Costello with the e-mail address provided on Gbatemp blocked page but the delivery seemed to have fucked up hence why I'm posting it here.
     
  2. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    Have you done the usual and searched for any related hits to your IP from all the relevant Stop Forum Spam type places?
     
  3. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,736
    Country:
    United Kingdom
    Definitely do as xist says although I will note you are not the first person to have this problem since the switch.

    P.S. assuming you do not mean actual dial up or another ISP (virgin and BT in your house for example) the chances are by changing the router you might have forced your ISP to give you a new IP address so you might even be able to swap back.

    The two might even be related- if your neighbour spammed a site or something and got blacklisted your IP might have since changed to it and thus fallen foul of the blacklists.
     
  4. emigre
    OP

    Member emigre Has complex motives

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    7,919
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Thanks guys its good to know where I need to go from here.
     
  5. Vulpes Abnocto

    Former Staff Vulpes Abnocto Drinks, Knows Things

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    6,600
    Country:
    United States
    Okay, I may have stolen your likes, but I didn't do this.
    Out of curiosity, what browser were you trying to log in with? (we've had issues with some)
     
  6. emigre
    OP

    Member emigre Has complex motives

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    7,919
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Not that I'm blaming you!

    I was using chrome (my browser of choice) when it happened. I tried using Firefox but the same thing came up. I than used my phone (HTC Desire HD) and used the Dolphin HD browser and I was able to access the forum just fine.

    My guess it relates the spam malarky, to which I've followed Xist and Fast's advice. My only guess is the possibility a neighbor blacklisting.
     
  7. dickfour

    Banned dickfour Banned

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    581
    Country:
    United States
    It doesn't make any sense to have an ip black list in the first place. It's easy to change especially if you have a non static ip. Something like this happened to me and I turned my modem on and off and got a new ip
     
  8. SparkFenix

    Member SparkFenix GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    333
    Country:
    Portugal
    Happened to me too, then after a few days it was gone.
     
  9. Vulpes Abnocto

    Former Staff Vulpes Abnocto Drinks, Knows Things

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    6,600
    Country:
    United States
    I didn't think you were, but wanted to make it clear.
    (Likes are restored, by the way)
    Chrome and Firefox don't tend to have problems. It's mostly Opera that has issues with our current setup.
    I'll make sure tj and Costello see this.
     
  10. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    Now... I could be wrong... okay, and this is just a guess.. but it seems to me... mmkay, that... well.. your IP got banned.
    A lot of people still don't have that option. I don't. And I don't want to dick around with anything that can screw up my internet because I'm not smart enough to figure it out. I'd rather just deal with a ban.
     
  11. Coto

    Member Coto GBAtemp Addict

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    2,278
    Country:
    Chile
    Call for ISP to retrieve a new static WAN IP. (a.k.a THE ONLY one ip (static) they give you so you can access internet and browse websites). This one is used by your router.
     
  12. dickfour

    Banned dickfour Banned

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    581
    Country:
    United States
    All I'm saying is anyone who's a cronic jerk and gets their up banned is probably going to figure out that it's really easy to change regardless or being static or not. Ip ban is silly and useless, an exercise in futility if you want to keep someone out
     
  13. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,736
    Country:
    United Kingdom
    IP blocking in this case is not about stopping banned members from doing anything (there are many things up to and including moderators for that) but stopping virus/spambot addled machines from reaching the site in the first place. Third party blacklists are not always ideal but in many ways they work better (more sites contributing) and considerably less effort to maintain.
     
  14. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    I had the issue on my home IP as well, but thankfully the ISP was able to change my IP when I called. I'm still figuring out how to get at least 1 of my 2 web servers off this (overly-restrictive) blocklist though.

    I have a PHP app that needs to read the forum RSS. I can't update the app since it can't reach the forum anymore to get the data I need.

    Does anyone here know how to actually get something unblocked? As ShadowSoldier said above, changing IPs is not always an option for all cases, and it isn't in this case since I don't own the servers I host my software on.
     

Share This Page