Installing HBC - boot.dol Not found

Discussion in 'Wii - Hacking' started by mrsparkle-, Dec 12, 2008.

  1. mrsparkle-
    OP

    mrsparkle- Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Dec 12, 2008
    United States
    Hey guys, I've been trying for quite a while now to install the Homebrew channel on my Wii. I got the motivation to try install this after I updated to 3.4.. [​IMG]
    Anyway, once I found out that it's still possible to use the Twilight Hack and the like (Yes, I know that the Twilight Hack gets deleted after use etc..) I tried putting the necessary files on my SD card to install the homebrew channel. Just for clarification purposes, here's a screenshot of how I've got the files on my card.

    I think in terms of the Twilight Hack and the type of save I need to use, I've got that down because it seems to start the hack and everything when I walk back as soon as I choose the appropriate save file (TwilightHack2). But as soon as it starts and attempts to look for the boot.dol file, it says something on the lines of "boot.dol not found, looking for boot.elf. Can't find boot.elf. Then it leaves a message saying hanging or whatever.

    Initially I had the "wiiload" folder that came in the HBC package, but after some Googling someone suggested just leaving the boot.dol on it's own. Same problem. If I have got something completely wrong here, forgive my ignorance. But a part of me is suspecting the SD card, but then I question how I could get to the point of starting the hack.

    So if anyone's been in a similar situation or knows what's going on I'd really appreciate the help.

    Thanks.
     
  2. kitt050383

    kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    648
    0
    Aug 11, 2008
    United States
    New Jersey
  3. mrsparkle-
    OP

    mrsparkle- Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Dec 12, 2008
    United States
    I'll give that a try now and let you know how it goes, thanks.
     
  4. Ltkort

    Ltkort Advanced Member

    Newcomer
    72
    0
    Nov 10, 2008
    Netherlands
    Somewhere
    Or you place the boot.dol in the root of the sd. and then it works....
     
  5. kitt050383

    kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    648
    0
    Aug 11, 2008
    United States
    New Jersey
    Hey Ltkort did you not check out his screenshot it is in the root!!!!!! And Hes getting the error message....

    Duh!!!

    -Kitt050383

    If that was meant as a joke... k...
     
  6. mrsparkle-
    OP

    mrsparkle- Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Dec 12, 2008
    United States
    Hm.. I used the SD Format software and popped that files back on and I tried running the Twilight Hack and now it starts off, but then goes in an endless loop of "start cluster = ffff". Tried some Googling on it but not too much on it.
     
  7. kitt050383

    kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    648
    0
    Aug 11, 2008
    United States
    New Jersey
  8. slowmind

    slowmind Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Sep 4, 2007
    United States
    This happened to me when i was trying to install HBC on my friends 3.4E

    I downloaded it again, and replaced the boot.dol. I also redownloaded the Twilight Hack 3.4E save
    This didnt resolve it.

    for some strange reason the way i resolved it was not to replace the file but to delete both files on the sd card, take the sd card out, put it back and put the files back on. FOR SOME REASON THAT WORKED
    i was about to give up after that as well.

    so try that out, might have just been a fluke.
     
  9. mrsparkle-
    OP

    mrsparkle- Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Dec 12, 2008
    United States
    Ok I just tried out another SD card and the installation was successful. Guess something must've been up with the other card. Thanks for all your help guys. [​IMG]