iMenu (SCDS2 Entry)

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by spinal_cord, Feb 17, 2011.

Feb 17, 2011

iMenu (SCDS2 Entry) by spinal_cord at 5:44 PM (8,600 Views / 0 Likes) 40 replies

  1. spinal_cord
    OP

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    Here is my entry...

    iMenu is a replacement for the official plugin menu on the Supercard DSTwo.
    With it, you can change your boring DSTwo
    from this [​IMG]to this[​IMG]even this[​IMG]

    CannonFoddr has created a short video explaining some of the features of iMenu...
    [youtube]uZDEh7gYmgw[/youtube]

    You can of course download the latest build of iMenu from my website - here. actually here.
     


  2. Vigilante

    Member Vigilante TempLurker

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    1,555
    Location:
    CyberSpace IQ:OVER 9000
    Country:
    Philippines
    It would have been so cool if these would work on other flashcarts as an OS replacement.
    Which I feel is possible seeing the Men-u-do works on others.
     
  3. spinal_cord
    OP

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    Possible, but it would mean re-writing the whole thing. iMenu is created as a .plg (plugin) for the DSTwo and uses the extra processor provided by the DSTwo cart. It can not be loaded on other carts.
     
  4. 8BitWalugi

    Member 8BitWalugi Taiyohhhhhh!

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    3,271
    Location:
    Side 7
    Country:
    Australia
    A question I've had for a while, does it load ROMs?


    EDIT: Spinal, you're 11 posts away from 1337. [​IMG]
     
  5. zeromac

    Member zeromac Finally reached 1000 posts EXACTLY

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    2,194
    Location:
    Earth
    Country:
    Australia
    I think its just a reskin for the menu, not an OS replacment
     
  6. 8BitWalugi

    Member 8BitWalugi Taiyohhhhhh!

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    3,271
    Location:
    Side 7
    Country:
    Australia
    So it CAN run retail games?
     
  7. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    By itself, no. It's just a different plugin screen for users. You still have to go to the DSTWO's file browser to play commercial games.
     
  8. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Technically.... NO it cannot run ROM's - as Spinal said in first post
    meaning it does whatever the plugin menu does - & since the plugin menu doesn't run ROM's straight from that menu, neither does iMenu...

    ....BUT you CAN run SNES ROM'S directly from iMenu by using a special BAGSFC that accepts the 'ARG' command (shown in action ~1:10 in my video)
    In fact ANY program that can accept the ARG command can run things 'automatically' (i.e. you don't need to run the program THEN load in the file) - so if someone gets around to updating the GBA or Lameboy emulators to include this - you should be able to run those ROM's straight from iMenu as well (in theory)

    Another 'plus' point is that you can run Homebrew located in any other folder you like, unlike the current official plugin menu where you HAVE to put the homebrew into the '/_dstwoplug/' folder
     
  9. spinal_cord
    OP

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    Like the guys have said, It doesn't run commercial games, but neither does the official version.

    By installing iMenu onto your DSTwo card, you gain a better looking plugin menu, which offers a bit more functionality than the official one, you loose out on nothing at all.
     
  10. Ron

    Member Ron somehow a weeb now.

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,837
    Location:
    here
    Country:
    Canada
    I don't really like this, IMO, the loading font is ugly and the loading times are slow, but it's just my opinion....
    I use this plugin linker so I can make my plugins somewhere other than the _dstwoplug folder
     
  11. spinal_cord
    OP

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    Seriously? the 'loading' font is a major factor in your decision to not use this? If I'm not mistaken though, that plugin linker can only do .nds files, iMenu can load a .PLG from anywhere on your card.
     
  12. Ron

    Member Ron somehow a weeb now.

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,837
    Location:
    here
    Country:
    Canada
    Actually, the Slow loading times were the main factor.

    But Good luck anyways. Don't seem to be much submissions though.
     
  13. Sora de Eclaune

    Member Sora de Eclaune Baby squirrel, you's a sexy motherfucker.

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    2,785
    Location:
    123 Fake Street
    Country:
    United States
    This looks pretty nice.. I just wish it worked on more than the DS2...
     
  14. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Also - don't forget, iMenu can do SNES roms as well, it also can run homebrew from anywhere other than '/_dstwoplug/' AND (if it ever happens) other Emulators that allow the ARG command will ALSO be able to run those ROMs straight from iMenu

    Slow loading times ?? What - when iMenu start up ?? - ~5 seconds longer than the 'normal' plugin menu... Wow!! I didn't think that was so critical...
    It's about the same time to boot up as with Wood/Akaio & that's even shorter than when M3iZero boots up - that takes ~15-18secs
     
  15. Schlupi

    Member Schlupi Gbatemp's Official Earthbound Maniac™

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    3,985
    Location:
    Rozen Queen Co, Chicago Branch
    Country:
    United States
    Where can I download iMenu skins? I REALLY like the Gbatemp skin. _>

    Really nice work! I like it a lot more than the standard skin.

    EDIT 2: I see it needs a little bit more work. Half my plugins (BAGSFC one of them) won't work. Also when using the Gbatemp skin it won't even load up... >_>

    I LOVE how it looks but I don't think I will use it until the bugs are wrinkled out.
     
  16. spinal_cord
    OP

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    Really? the vast majority of people have no issues at all, everything works as it should for them. Have a look at the .ini files in /_imenu/_ini/ and make sure the file paths are correct.
     
  17. Schlupi

    Member Schlupi Gbatemp's Official Earthbound Maniac™

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    3,985
    Location:
    Rozen Queen Co, Chicago Branch
    Country:
    United States
    Ok. I'll give it a look see.
     
  18. Terminator02

    Member Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    4,517
    Location:
    Somewhere near monkat
    Country:
    United States
    just fyi bagsfc's ini file is messed up by default, there's a fat: somewhere in there when it shouldn't be (don't remember exactly where)

    if you'd like to try iMenu out i'd recommend checking out the set-up guide
     
  19. hellionz

    Member hellionz GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 24, 2007
    Messages:
    393
    Country:
    Spain
    hi spinal !!!

    first sorry for my english xDDD

    this version fix Jenesis compatibility?

    I try to jump to DS game menu direcly (for DSgame menu Jenesis works properly) , but it not charge, only charge game menu.

    any other solution?

    thx mate and great work!!!!
     
  20. spinal_cord
    OP

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    It works fine for me. Make sure you have the latest updates from the official dstwo site, the older version of dsgame.nds does not allow loading in the current way.
     

Share This Page