I cant get geckoos to work loading games green screen

Discussion in 'Wii - Hacking' started by slickric33, Dec 1, 2008.

  1. slickric33
    OP

    Member slickric33 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2003
    Messages:
    210
    Country:
    United States
    I installed geckoos and when trying to load g1 jockey or family stadium baseball, the baseball gives me green death screen and the g1 jockey works but flickers so unplayable. What default settings do I use to get g1 jockey to stop flickering (i think its pal) thanks
     
  2. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    What region is your Wii? Try forcing it to your region.

    Guide:
    1)Go to Gecko OS
    2)Go to Config Menu (Or whatever they call it)
    2.1)Make sure you have a list of options that has the word "Force" in it\
    3)According to your Wii region, press right on the d-pad to make the option going from "NO" to "YES"
    4)Then launch the game

    Note: If you have an NTSC, choose "Force NTSC". If it's either JAP or E Wii, well, try forcing either "PAL50" or "PAL60" because I kinda forget which is which.
     
  3. gundalf

    Member gundalf GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    365
    Location:
    Germany
    Country:
    Spain
    I am PAL and i have to force allways NTSC if i use an NTSC Games.
    otherwise i get an green screen as well.
     
  4. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    In other words, fiddle around with the settings.
    Try forcing a region, if it doesnt work, try the other.

    Disaster runs on meh NTSC Wii using Gecko OS after being NTSC-Forced.
     
  5. CIJC

    Member CIJC GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    463
    Country:
    United Kingdom
    Disaster is a great game [​IMG] - just force your region settings... should work then (y) [​IMG]
     
  6. vegeta4ss

    Member vegeta4ss GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    141
    Country:
    United States
    every time I use gecko OS i get a "dvd error" and it wont attempt to launch anything. Gamma loader works fine so I dunno what's wrong here? It's not in the faq on the gecko site.
     
  7. slickric33
    OP

    Member slickric33 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2003
    Messages:
    210
    Country:
    United States
    ok so i tried force ntsc, pal 50, pal60, no dice tried all 3 of these w/region free y and n , and tried all 3 w/ rebotter and no dice wtf a week of trying to race a horse w/ the kids and no luck ntsc gives green death screen, and pal 50 flickers, and pal 60 flickers faster someone pls help . i have wiikey and ntsc 3.2

    thanks
     
  8. slickric33
    OP

    Member slickric33 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2003
    Messages:
    210
    Country:
    United States
    any help guys thanks.
     
  9. slickric33
    OP

    Member slickric33 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2003
    Messages:
    210
    Country:
    United States
    1 last thing , i used brickblocker for disc, would that have any effect pls some help
     
  10. kitt050383

    Member kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    648
    Location:
    New Jersey
    Country:
    United States
    Actually yes it would you have to use brick blocker (Well I forget the order because I haven't used regionfree in forever....) So whatever order you did it in reverse it for example if you brickblocked first do it last now!...

    -kitt050383

    And let me know the order so I can write it down... I'm so forgetful lately...

    Also if you have a Wiikey and a usa wii at 3.2U
    Make sure it's updated and use the config disc to configure region free to on... then when you use regionfree you don't need to load it through geckoos endless you what to use it for cheats or debugging game data...
     
  11. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    yea what he says.
    And kitt, nice pic
     
  12. slickric33
    OP

    Member slickric33 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2003
    Messages:
    210
    Country:
    United States
    tried every possible combo of pal , ntsc, region free on , off, whatever. does any or has anyone ever got j1jockey or family baseball stadium to work and w/ what thanks

    ps was the baseball release nuked and what exactly does that mean
     

Share This Page