How to use B/W clone code?

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by PyroSpark, Mar 14, 2011.

Mar 14, 2011

How to use B/W clone code? by PyroSpark at 12:04 AM (1,548 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. PyroSpark
    OP

    Member PyroSpark GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    451
    Country:
    United States
    It says to hold L while moving them, but I just end up shuffling through boxes. What am I doing wrong?
     
  2. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    Pretty sure that is what should be happening.
    You pick up the Pokémon in the PC box, then you press and hold L.
    If you go back to the box where the Pokémon was, it normally should have been cloned.

    At least, that's what happened with every single cloning code for the past generations.
     
  3. PyroSpark
    OP

    Member PyroSpark GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    451
    Country:
    United States
    Weird. Anyone actually do it?
     
  4. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    It's actually extremely simple.

    First, touch the Pokémon you want to clone.
    Second, move it around, and while moving it around you press L.
    Then you place the Pokémon somewhere in the box.

    Then you can just go back and forth between the boxes and the Pokémon should be cloned.

    I just tested it and it worked perfectly.
     
  5. PyroSpark
    OP

    Member PyroSpark GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    451
    Country:
    United States
    That would be appreciated. Seems to not work for me.

    Okay gonna try it now.
     
  6. PyroSpark
    OP

    Member PyroSpark GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    451
    Country:
    United States
    Odd. It doesn't work for me. I'm putting my pokemon in the box, then going to move pokemon. Then I'm picking up the pokemon and while moving, timing my L presses so it doesn't shift boxes. Then I drop it. I switch between boxes and it just won't clone. Did I do anything explicitly wrong? >_>
     
  7. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    Well, when moving the Pokémon through the PC box with the stylus, pressing L shouldn't change the box.

    Try, like, moving the Pokémon around in circle and holding L while continuing to move it around in circles.
    Then you have to make sure you place it on a different spot.

    Either that, or are you sure that your cheat is supposed to work?
    Are you playing it on a flashcart?
     
  8. machomuu

    Member machomuu Drops by occasionally

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    8,437
    Location:
    The Courtroom
    Country:
    United States
    It's likely from the GBAtemp database Usrcheat file.
     
  9. PyroSpark
    OP

    Member PyroSpark GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    451
    Country:
    United States
    Yeah i'm using the one from gbatemp and a SCDS2. I'm about to try the circle idea.
     
  10. PyroSpark
    OP

    Member PyroSpark GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    451
    Country:
    United States
    The circle idea worked! Thank you!
     
  11. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    I was using a DSTwo, too.
     
  12. rave420

    Member rave420 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    246
    Country:
    Canada
    if you have a flashcard, might as well use PokeGen / Pokesav, it's the best tool for this kind of stuff
     
  13. KazoWAR

    Member KazoWAR GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,749
    Location:
    Winter Haven
    Country:
    United States
    The code should have been made to use the start button. The start button has no use in the PC. I edited the code to use that start button and it works like a charm.

    Code:
    :Box Pokemon Clone (Hold Start while moving)
    ::Hold Start after picking up a Pokemon to make a perfectly identical copy of it. Refresh screen to see results.
    A4000130 FFF70000
    5200764C 1E523308
    1200764C 0000C303
    D2000000 00000000
    94000130 FFF70000
    5200764C 1E52C303
    1200764C 00003308
    D2000000 00000000
     
  14. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    Well I don't think it was a problem with the L button, because the description is the exact same as when it used the L button.
    The OP had troubles understanding the description, which is the reason why it didn't work for him.
    In fact, L button does nothing if you're in the middle of moving a Pokémon with the stylus.

    But another version of the cheat that doesn't use L nor R is welcome, too, since a lot of people have their LR buttons not working.
     

Share This Page