How TO: Fix 001 + 002 Errors on 4.0

Discussion in 'Wii - Hacking' started by micahkanchan, Mar 30, 2009.

Mar 30, 2009
  1. micahkanchan
    OP

    Member micahkanchan GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    116
    Country:
    Canada
    UPDATED!!
    You need:
    CIOSCORP v1 Package
    CIOSCORP v2 Package
    cIOS Rev 12
    STARPATCH 4.0 OR Preloader OR BootMii

    1) Install cIOS Rev 12(I presume you did this)
    2) Install CIOSCORP v2 + cIOSCORP cIOS60 for 4.0.
    3) Get the CIOSCORP v1 package and install cIOSES 33, 35, 36, 53, and 55.
    4) Install STARPATCH 4.0 or Preloader or BootMii(I presume you aldready did this but I'm including it anyway)
    5) GOOD TO GO!

    All Games should work FROM THE DISC CHANNEL with this solution (EX: Worked with Madworld, Pikmin, Sonic and the Black Knight, HOTD Overkill, Mario Kart Wii, etc)
     
  2. unheared

    Newcomer unheared Advanced Member

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    84
    Country:
    United Kingdom
  3. unheared

    Newcomer unheared Advanced Member

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    84
    Country:
    United Kingdom
    will they boot from disc channel ?
     
  4. micahkanchan
    OP

    Member micahkanchan GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    116
    Country:
    Canada
    Yes.
     
  5. rommy667

    Member rommy667 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    514
    Location:
    Down the road around the corner
    Country:
    Ireland
    Thanks a lot for the nfo [​IMG]
     
  6. minos55

    Newcomer minos55 Member

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    47
    Country:
    Slovenia
    is this only for soft moding or for people with modchip also needed?
     
  7. keyra

    Member keyra Spoderman self proclamed fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    714
    Country:
    France
    easier solution : launch from a backup loader channel up to date
     
  8. t0welie

    Newcomer t0welie Member

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    Germany
    Nice Thanks,

    all games now work without 001 Errors

    but ! not Mario Kart and Madworld for Example.

    Any Idea what I could do ? ;-Q
     
  9. Littlegreenmen

    Member Littlegreenmen GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    339
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    i also get 001 error with mario kart, i think the problem is with cios60 as if i change preloader to boot menu with ios249 or 36 game boots from disc channel fine.
    i defo no its not cioscorp as i have the same setup of cioscorpv1 and v2 when i was on 3.2 and i got no 001 errors
     
  10. WhySoSerious70

    Member WhySoSerious70 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    137
    Location:
    Glassboro, NJ
    Country:
    United States
    Will loading non official wiiware titles and VC still work from the SD card after applying this stuff? I have a few injected VC titles and as of now they work but will they after this?
     
  11. micahkanchan
    OP

    Member micahkanchan GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    116
    Country:
    Canada
    yes. It will work perfectly.
     
  12. nintendolinky

    Member nintendolinky GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    513
    Country:
    United Kingdom
    can you install v2 over v1.
     
  13. CIJC

    Member CIJC GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    463
    Country:
    United Kingdom
    thing is.... if you do the preloader thing to change your sysmenu to run on ios36, does the sd card menu still work? xD
     
  14. LightyKD

    Member LightyKD Future CEO of OUYA Inc.

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    4,354
    Location:
    Angel Grove, CA
    Country:
    United States
    Dudes, I still get a 001 Error with Guitar Hero World Tour. Does anyone else have this problem?
     
  15. Silverbullet09

    Newcomer Silverbullet09 Advanced Member

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    51
    Country:
    Germany


    Yes i have the same error,,,, on Guitar Hero World Tour, and the Mushroom Man dos not work. All other games work fine....
    any solution here!?
     
  16. micahkanchan
    OP

    Member micahkanchan GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    116
    Country:
    Canada
    Hmm, thats odd. Try and find the ios that game is using. It appears that some games still need other ioses. I will check it out and report back soon.
     
  17. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Hmm... I think I have an answer?

    Use WiiScrubber to extract main.dol, then use GenericWiiPatcher (GWP), open main.dol and click search 001 error. Then replace it in WiiScrubber again.

    You'll need to burn the new image though.
     
  18. micahkanchan
    OP

    Member micahkanchan GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    116
    Country:
    Canada
    Yes, but were looking at ways to run an original image with no modifications to run on a wii without the 001 and 002 errors.
     
  19. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    It was only a suggestion.

    Did you notice my You'll have to burn a new image, though at the end?
     

Share This Page