How dose bootmii boot2 work?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by bazross1969, Sep 6, 2009.

Sep 6, 2009
  1. bazross1969
    OP

    Newcomer bazross1969 Advanced Member

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    95
    Country:
    United Kingdom
    Can anyone tell me how these work by that i mean when its installed what dose it change.
    Is it an iso a wad ar an extra bit software thats put into the wii
    The reason i want to know is some time back I installed bootmii and now want to install boot2 but I get the message install1 prevents this
    Now if its been installed it can be uninstalled right? Or am I on the wrong track here?
    Regards Baz
     
  2. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    u shuldev researched more b4 u installed it dude...
    check out the stickies, im sure they're gonna help
     
  3. bazross1969
    OP

    Newcomer bazross1969 Advanced Member

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    95
    Country:
    United Kingdom
    Thanks had alook but could do with a bit of help understanding why i can only install bootmii as an ios not boot 2 wii isnt that new and i have downgraded to 3.2 before today so that should have allowed it should it not?
    Regards Baz
     
  4. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    on some wii's u cant install as boot2
    i think its cuz u have a certain model but im not sure
    all i know is on some wii's u cant install as boot 2 but its safer if u install it anyways...
     
  5. Covarr

    Member Covarr Sentient Cash Register

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    872
    Location:
    Far East of Eden
    Country:
    United States
  6. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    To know what boot2 does, you need to know the boot process of the Wii:

    Boot0 -> Boot1 -> Boot2 -> System menu

    As you can see, boot2 is loaded by Boot1. The newer wiis have a newer version of Boot1 that refuses to load bootmii, so thats why bootmii can't be installed on those wii's
     
  7. bazross1969
    OP

    Newcomer bazross1969 Advanced Member

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    95
    Country:
    United Kingdom
    Thanks guys looks like Im going to have to settle for bootmii as an ios Oh well!
    Baz
     
  8. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Exactly. BootMii installed to boot2 trucha signs boot2, and the new boot1 doesn't have the trucha bug and can't be downgraded(before somebody asks...), because it's on a ROM or its hash is on a ROM(i'm not sure, but the result is the same, you can't modifiy it).
     

Share This Page