Help with semi-bricked Wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by tgc_9013, Nov 13, 2009.

Nov 13, 2009

Help with semi-bricked Wii by tgc_9013 at 10:44 PM (1,850 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. tgc_9013
    OP

    Member tgc_9013 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Messages:
    162
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Hi, I have read forums for an hour now for a solution but I can't find one.

    When I open my settings, I get a message that the Wii settings are corrupted. I can't tell you what my firmware it is since I can't access my settings. How can I fix this?
     
  2. TheNewbPleaser

    Member TheNewbPleaser GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    130
    Location:
    Costa Rica
    Country:
    Costa Rica
    got preloader or bootmii as boot2 hbc anything more info needed...
     
  3. tgc_9013
    OP

    Member tgc_9013 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Messages:
    162
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    I have already installed preloader but it didn't fix it. What exactly do I have to do in preloader?
     
  4. TheNewbPleaser

    Member TheNewbPleaser GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    130
    Location:
    Costa Rica
    Country:
    Costa Rica
    what did u do before u got the error??? and preloader lets u get into HBC and from there wad manager ┬┐that equals a fix but... my question is what did u do before u got the brick?? error'
     
  5. jamieupanddown

    Newcomer jamieupanddown Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United Kingdom
    is it an opera message, if so you have an out of region brick

    http://wiibrew.org/wiki/System_Menu_Versions

    if this is the case use this link to choose what system menu you want to install via wad and choose the ios that matches the system menu.
    if you dont have system menu wads or ios wads download nus downloader and use it to download your system menu and ios.

    MAKE SURE YOU INSTALL THE IOS BY WAD BEFORE INSTALLING THE SYSTEM MENU WAD. RESTART YOUR WII fixed
     
  6. tgc_9013
    OP

    Member tgc_9013 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Messages:
    162
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    What is an Opera message? All I get is a black screen with the error.
     
  7. jamieupanddown

    Newcomer jamieupanddown Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United Kingdom
    what error do you get?
     
  8. tgc_9013
    OP

    Member tgc_9013 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Messages:
    162
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    When I open the Wii settings, I get this:
    The system files are corrupted. Please refer to the Wii Operations Manual for help troubleshooting.
     
  9. jamieupanddown

    Newcomer jamieupanddown Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United Kingdom
    does it look like an opera internet page error
     
  10. tgc_9013
    OP

    Member tgc_9013 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Messages:
    162
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    No, not at all. I found out through bootmii that I have the 3.2E firmware
     
  11. jamieupanddown

    Newcomer jamieupanddown Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United Kingdom
    ok are you in europe, usa or jap.
     
  12. tgc_9013
    OP

    Member tgc_9013 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Messages:
    162
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Europe.
     
  13. jamieupanddown

    Newcomer jamieupanddown Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United Kingdom
    install ios 30 v 1040 wad then install system menu 290 wad (3.2 pal) you should be ok then, but make sure you install the ios first
     
  14. tgc_9013
    OP

    Member tgc_9013 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Messages:
    162
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Ok, I installed the IOS and now I'm installing the System Menu. I have a problem during the installation of the system menu, it's been stuck on 'Installing content #10...' for 20 minutes now :/
    I'm afraid my Wii wil be fully bricked if I turn the power off now.

    EDIT: It's been over an hour now.
     
  15. jamieupanddown

    Newcomer jamieupanddown Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United Kingdom
  16. tgc_9013
    OP

    Member tgc_9013 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Messages:
    162
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Ok, I turned off my Wii and installed the IOS + System menu again. Now I get the same error when I boot. I can however get into the menu if I open homebrew hannel and then 'return to menu'.
     
  17. jamieupanddown

    Newcomer jamieupanddown Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United Kingdom
    your problem is?
    when you boot your wii it goes to preloader and then the error message? when trying to load from preloader into the wii menu you get a black screen with the error code?

    i thought you could load the wii but couldnt get into the settings menu (the one that configures internet/wiconnect24/screen saver)

    did the error start after installing preloader???????
     
  18. thelastsaiyan

    Newcomer thelastsaiyan Newbie

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Singapore
    I have a jap wii with an out of region brick.Im not really sure about the firmware version but the game which caused the brick was ashes cricket and putting in house of the dead overkill seems to prompt for an update.I have homebrew installed....What do you suggest i should do to fix this semi brick?
     

Share This Page