Help with freezing screen loading exploit (black screen with glitches dots)

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by hyrulebr, Nov 21, 2015.

  1. hyrulebr
    OP

    hyrulebr Newbie

    Newcomer
    9
    2
    Oct 2, 2015
    Brazil
    Yesterday I tried to hack two consoles:

    an old Deluxe version that my friend never updated from 5.3.2 (lucky guy!)

    and a new Mario 3d World bundle (disc copy) that came in the box with 2.1.1 system nenu installed

    My friend wii u works every 1 to 3 tries. Eventually freeze but never with black screen. Even when it didn't work we can read the message about failure and try again without having to power off console.

    But mine new system I tried more than 20 times since yesterday and I only got freezing screen or got a glitch and the gamepad screen goes black with white dots. It seems with the screen of failure (black with white text) but everything messy. I cannot try again before I press the power button on console (gamepad power button just power off the gamepad but no the console).

    What I'm doing wrong?

    I updated my system menu with Mario party 10 directly from 2.1.1 to 5.3.2.
    New user with no nintendo network link
    disabled automatic downloads and quick start
    played nintendoland for 10 minutes.
    I'm using a gamepad from a old deluxe system I have (system menu 5.5) and I synced it to the new console and leave the new gamepad unopen in the box.

    Tried both EclipseSin : http://eclipsesin.github.io/ and Fix94 : http://fix94.no-ip.org/wiiu/

    Tried Kernel, multi-kernel and loadiine kernel. Freezing or black screen

    Please help me. I only bought this new system to hack it...

    Mauricio
     

    Attached Files:

  2. hyrulebr
    OP

    hyrulebr Newbie

    Newcomer
    9
    2
    Oct 2, 2015
    Brazil
    Hi,

    Now I put out of box the new gamepad. Since the gamepad updates too (out of box 2.1.1) i delete asll internet connection synced new gamepad and console ask to update gamepad. I updated the gamepad (system menu still 5.3.2) but have same results (black screen with white dots in gamepad and sometimes red dots on tv).

    Even earlier hacks like "HELLOWORLD" didn't works. (same messy black screen with white dots).

    Please someone help me!

    Mauricio
     

    Attached Files:

  3. lordhell

    lordhell Member

    Newcomer
    21
    5
    May 11, 2006
    Brazil
    I had the same problem, here's the fix (seems crazy, but worked).
    1. Open the internet browser, go to any website, go to home
    2. Open configuration, exit to home
    3. Open internet browser, power off.
    4. Turn on, and try kernel exploit, it should work without freeze (black screen with white dots).
     
    Kafluke, snakeg, MattKimura and 2 others like this.
  4. hyrulebr
    OP

    hyrulebr Newbie

    Newcomer
    9
    2
    Oct 2, 2015
    Brazil
    WOW

    Worked!!!

    How do you find out this solution? Now I remember that my friend wii u opens automatically nintendo website everytime you go to the browser...

    I saw you are from Brazil too:

    Isso foi o verdadeiro jeitinho brasileiro!!!

    Thanks

    Mauricio
     
    lordhell likes this.
  5. lordhell

    lordhell Member

    Newcomer
    21
    5
    May 11, 2006
    Brazil
    I just saw on another forum this solution and worked for me, i really dont remeber where i found.
    Anyway it's always good to help! Especially a brazilian fellow =)