Help wanted - Can't boot into CFW/emuMMC after accidental system update

poobee02

New Member
OP
Newbie
Joined
Mar 6, 2022
Messages
2
Trophies
0
Age
18
Location
Pleasant Hill
XP
86
Country
United States
Hello, I've had a Switch running Atmosphere for a couple of months now, but I accidentally updated my Switch to the newest firmware (13.2.1). I had not updated anything beforehand. Now, I'm trying to get the switch to boot back into the emuMMC, but it's not working. I'm able to boot into RCM and Hekate, but none of the launch options I have available actually boot. Whenever I try the emuMMC or sysMMC, it shows the Hekate logo again for a few seconds before crashing (see image).
image_2022-03-05_221252.png


I've tried deleting and remaking my atmosphere, bootloader, and switch folders on the SD card from scratch, but I genuinely don't know what else to do. I think I can reinstall my NAND from the backup I made via Hekate, but I'd like to avoid that because I have a lot of save data on my emuMMC that I don't have backed up.
Is there any way I can restore my emuMMC without losing my data, or any way I can extract the data from the emuMMC and then reset it?
Thank you in advance for any help.

Sorry if there is a lack of information or bad terminology, I'm relatively new to the Switch HB scene.
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
17,953
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
11,878
Country
United States
Hello, I've had a Switch running Atmosphere for a couple of months now, but I accidentally updated my Switch to the newest firmware (13.2.1). I had not updated anything beforehand. Now, I'm trying to get the switch to boot back into the emuMMC, but it's not working. I'm able to boot into RCM and Hekate, but none of the launch options I have available actually boot. Whenever I try the emuMMC or sysMMC, it shows the Hekate logo again for a few seconds before crashing (see image).
View attachment 300591

I've tried deleting and remaking my atmosphere, bootloader, and switch folders on the SD card from scratch, but I genuinely don't know what else to do. I think I can reinstall my NAND from the backup I made via Hekate, but I'd like to avoid that because I have a lot of save data on my emuMMC that I don't have backed up.
Is there any way I can restore my emuMMC without losing my data, or any way I can extract the data from the emuMMC and then reset it?
Thank you in advance for any help.

Sorry if there is a lack of information or bad terminology, I'm relatively new to the Switch HB scene.
You should try asking in the Switch Noobs Paradise instead.
 

julez_122

Member
Newcomer
Joined
Jul 30, 2020
Messages
12
Trophies
0
Age
20
XP
85
Country
Austria
I actually found a solution to my problem (had to delete a few folders and re-install the HATS pack), but I will make sure I post there instead when I run into any issues in the future. Cheers
Hi, could you please tell me what folders you deleted. I have the same problem and dont know what to do!
 
General chit-chat
Help Users
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: You need solid ground at some point