TEMPORARY MODE ENABLED
New posts, edits, and any changes will not be saved during the transition period.
Registrations are temporarily disabled until the migration is complete.

  1. Deleted User

    OP Deleted User Newbie

    really need help from someone!

    check image below!
     

    Attached Files:

  2. ExploitJunkie
    This message by ExploitJunkie has been removed from public view by Joe88, Sep 22, 2018, Reason: Not helpful.
    Sep 22, 2018
  3. Deleted User

    OP Deleted User Newbie

    this is might beacuse
    i have just restored the switch nand on firmware 6.0.0 and after i have restored the nand (by the way the nand backup was from friend) i turns out i can't launch horizon



    and then hekate displays this



    something about package 1/2



    if someone can help i will be very happy
     
  4. Maupiti

    Maupiti GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 16, 2018
    Messages:
    475
    Country:
    France
    Bad idea, NAND is console unique...hope you have your OWN backup NAND (or at least prod info partitions) to restore
     
    Last edited by Maupiti, Sep 22, 2018
  5. ExploitJunkie

    ExploitJunkie GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 4, 2017
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    Rut Roe ...if i understand you correctly then thats no good.. The prod info partition of a nand is unique to the console you are using.You just cant simply restore a friends nand to yours Im hoping you have at least your prod info partition because you can restore all parts of the system which is not unique back to normal with choidujour but without the prod info part I think your in trouble dude. :(
     
  6. Deleted User

    OP Deleted User Newbie

    alright so thanks you for letting me know my swosn is bricked....
     
  7. ExploitJunkie

    ExploitJunkie GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 4, 2017
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    Any possibility you have a emmc sys or emmc raw gpp backuped up somewhere? If you do all hope is not lost , but if not hate to be bearer of bad news but its gone man sorry.. if its new and still under returns/warranty you could try store return maybe or contact nintendo and play the innocent role.
     
  8. cattivik66

    cattivik66 Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 13, 2018
    Messages:
    32
    Country:
    Italy
    The bootrom has two parts, one is stored on the prodinfo partition, and the other is stored within the fuses (so, it cannot be changed). So both depends on the other, and the correct pair is needed to boot the Switch.
    So, to fix the issue, you need to restore your own prodinfo backup. I think that in theory a CFW could fix the issue, but I don't think that somebody would anytime make that as it costs a lot of time and the issue is caused by a bad use of the switch.

    Nintendo probably wouldn't fix the console becouse they would see that the issue is caused by a wrong prodinfo partition that can happen only making "strange works" with the switch. They also could ban the other "genuine console" of your friend (becouse it's cert is stored on your own switch, and having that in your console means that the other has "something dirty" too.
    You could try by erasing the whole prodinfo partition and hoping they accept that, but I don't think so.
    Nintendo does not make any fix, even if you would pay for that, if the console has some manumission.

    EDIT: more info here, https://switchbrew.org/wiki/Cryptosystem
     
    Last edited by cattivik66, Sep 22, 2018
  9. Resaec

    Resaec GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 19, 2017
    Messages:
    405
    Country:
    Germany
    Wow... thats a first.
    Thats exactly the reason why you should inform yourself before you do something stupid.

    OP also did not answer the most important question: "Do you have a NAND backup of your OWN Switch?"
    Yes = save, No = fucked
    iirc boot0/boot1 and biskeys are enought to rebuild a system
     
  10. gnmmarechal

    gnmmarechal GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    5,903
    Country:
    Portugal
    Well..... You can still use it as a Linux machine if you don't have your own NAND backup, I guess.
     
  11. Deleted User

    OP Deleted User Newbie

    hoi sorry i didn;t answer yes i have biskyes and nand backup

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    problemo nand backup on 5.1.0
     
  12. Resaec

    Resaec GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 19, 2017
    Messages:
    405
    Country:
    Germany
    Then there is no problem, you can revert with your own backup.
    If you did not update to 6.0.0 (only with your friends backup) and never went online with it you can update via Nintendo.
    If you went online, update via Choidujour if you want to / have to because of fuses
     
  13. Chocola

    Chocola GBAtemp Meowgular
    Member

    Joined:
    Sep 18, 2018
    Messages:
    318
    Country:
    Korea, South
    If you don't burn any fuse on update you can go back to 5.1.0, never install another nand backup, use always your own.

    If you update burning fuses, still possible recover your Switch I guess, but you should replace all unic files with the files of your 5.1.0 backup, you can have file access to nand with memloader and use tools like Hex Workshop to compare the current files with the files of your own backup.
     
  14. Resaec

    Resaec GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 19, 2017
    Messages:
    405
    Country:
    Germany
    OMG dont break your backup by copying files into it.
    I never heard something so dumb as updating a few files manualy to get to 6.0 :rofl:

    Don't break your Switch or your backup.
    Revert your backup to your Switch, go and look for the tutorials on this forum, read them carefully, follow them to the dot.
    Many ppl took their time to make them noob save, use it.
     
  15. Chocola

    Chocola GBAtemp Meowgular
    Member

    Joined:
    Sep 18, 2018
    Messages:
    318
    Country:
    Korea, South
    I didn't say update files manually to get to 6.0, I didn't say modify your nand backup...

    The thing is simple, if he update to 6.0 burning fuses he can't restore his 5.1.0 nand backup, the Switch gona enter on kernel panic if he try to boot...

    I say that if he can't back to the 5.1.0 because the burned efuses and it's the unic copy of his own nand backup, the only way to recover this Switch it's restore his unic files manually, the brick are caused by him restoring a friend nand backup on his Switch, overwritting his Switch unic files with his friend files...

    That I'm recent registered on gbatemp doesn't mean that I'm new on the development, reverse engineering or scene, a lot of years of this are on my back (more than 10) ;)
     
    Last edited by Chocola, Sep 22, 2018
  16. Maupiti

    Maupiti GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 16, 2018
    Messages:
    475
    Country:
    France
    Something tells me he went this way , burning fuses...
     
  17. cattivik66

    cattivik66 Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 13, 2018
    Messages:
    32
    Country:
    Italy
    Help can restore 5.1 if use boots always the CFW.
    Help just need his backup, not the one of the friend.

    Help could also install 6.0 clean (there is a tutorial in the tutorial section) but it is easier to restore his backup.
     
  18. Resaec

    Resaec GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 19, 2017
    Messages:
    405
    Country:
    Germany
    @Chocola what i meant was this part
    There is no reason to change anything by hand. Not his boot partition or any unique files. He should revert his backup, check if he can boot and use hakate if not.
    If he still wants to or has to go to 6.0.0 he should do that by choidujour.

    This has nothing to do with our time on GBAtemp or in any scene.
     
  19. Canna

    Canna Bad Ass Poisonous Mushroom
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2018
    Messages:
    1,379
    Country:
    United States
    Wow boys really, Let me answer ....

    You have a nand backup 5.1.0 sir thats good news for you..
    What you need to do first, is to make a copy of your rawnand.bin thats on your pc for safe keeping so you have 2..

    then open your rawnand.bin your going to edit with hacdiskmount,
    Double click prodinfo first enter your biskeys from your saved biskey ,txt
    Biskey 0

    into box UPPER GOES BISKEY 0 CRYPTO
    into box LOWER GOES BISKEY 0 TWEAK
    click test if it passes save

    Also in that menu OPERATIONS OF PRODINFO
    dump to file somewere safe..

    once that is done close prodinfo
    then Open Prodinfo F
    And The keys should be pre filled you need to dump this as well .

    so in the same folderyou should have prodinfo.bin and prodinfof.bin...

    Ok now your done close the hacdiskmount..

    Examples of what i am talking about
    PRODINFO.JPG
    PRODINFOF.JPG


    Now you will need to
    Follow this guide.. > Click here ignore step 1 and 2

    And you will need 6.0 system files/update files.. dont use anything lower then that..

    And before you you finish with the guide, remember to restore your prod info and prodinfo f that i asked you to dump...
    By using the restore from file for both prodinfo and prodinfo f

    Then once your all done boot the switch with the hekate payload, and you should be working again...

    If you do not boot with the hekate method after your done with guide it will not work,
    But you need to use bricmii to unbric fix the boot0/1 files /cust data to fix the boot0/1 after the guide.

    Goodluck.. I do offer a remote connection to your pc and will do the process for you and will chat on discord voice chat..
    But would like to be payed for such a thing ...
     
    Last edited by Canna, Sep 22, 2018
  20. Deleted User

    OP Deleted User Newbie

    Thanks for the help!

    I think I will do fine so no need for remote connection but thanks amyway!
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - package, switch,