help me test bannerbomb on 4.2

Discussion in 'Wii - Hacking' started by comex, Oct 1, 2009.

?

what does it do? [only vote if you're on 4.2]

  1. It just freezes.

    0 vote(s)
    0.0%
  2. It freezes and shows a black exception screen.

    0 vote(s)
    0.0%
  3. It pops up a dialog, but doesn't load boot.elf.

    0 vote(s)
    0.0%
  4. It loads boot.elf properly.

    0 vote(s)
    0.0%
Oct 1, 2009

help me test bannerbomb on 4.2 by comex at 9:07 PM (16,045 Views / 0 Likes) 85 replies

  1. comex
    OP

    Newcomer comex Advanced Member

    Joined:
    Jan 21, 2007
    Messages:
    56
    Country:
    United States
    http://qoid.us/aad6a_v.zip

    I can't get enough of a sample size on IRC, maybe gbatemp can help. This version is for 4.2 only, any region. I'm have absolutely no idea how consistently it will work, but I'd appreciate if you'd test it whether or not you already have homebrew.

    For this version, instead of Data Management, you must use the SD menu.

    Thanks!

    EDIT: Now posted on http://bannerbomb.qoid.us
     


  2. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Haha, so they kept it from working from Data Management but neglected to secure the SD Menu? Good ol' Nintendo...
     
  3. Wack0

    Member Wack0 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Messages:
    125
    Country:
    United Kingdom
    Works on 4.0E and 4.2E, like I said on #HACKERCHANNEL.
     
  4. comex
    OP

    Newcomer comex Advanced Member

    Joined:
    Jan 21, 2007
    Messages:
    56
    Country:
    United States
    Actually, they didn't even try to fix the actual exploit. The only change was that the size of banners in saved channels is now limited to 100 kilobytes. After several months, that's their "fix". Still, it means that the 400kish nop sled in bannerbomb can't fit anymore; I think the SD menu is somewhat more reliable than data management with respect to memory addresses, but not sure yet.
     
  5. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,174
    Country:
    United Kingdom
    nop sled?
     
  6. Cuber

    Member Cuber GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 29, 2009
    Messages:
    295
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Good to see this is coming along. I can't test as I'm not going to update right now.
    But good luck!
     
  7. Wack0

    Member Wack0 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Messages:
    125
    Country:
    United Kingdom
    test on 4.0 and 4.1 any region aswell .. cause it should work on 4.x any region. It worked on 4.0E aswell so .. meh.
     
  8. comex
    OP

    Newcomer comex Advanced Member

    Joined:
    Jan 21, 2007
    Messages:
    56
    Country:
    United States
  9. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    In that case, I'll get right on it.
     
  10. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,174
    Country:
    United Kingdom
  11. comex
    OP

    Newcomer comex Advanced Member

    Joined:
    Jan 21, 2007
    Messages:
    56
    Country:
    United States
    Who's the "it just freezes" and what version?
     
  12. kLiNiKaL

    Member kLiNiKaL Dr. Greenthumb

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    581
    Location:
    Los Ganjales
    Country:
    Jamaica
    @comex - dude i knew u would rescue us from the brink lol

    can confirm working on 4.1 and 4.2 both E loads HackMii 0.5 flawlessly

    gotta luv ninty's half assed attempts
     
  13. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Worked for me on 4.1u. If I really have to I suppose I could update to 4.2 to test again and do a NAND restore afterwards.
     
  14. King Of Chaos

    Member King Of Chaos GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    Works fine here too. [​IMG]
     
  15. Benjay

    Member Benjay Hardstyle Addict

    Joined:
    May 25, 2009
    Messages:
    898
    Location:
    Amiens
    Country:
    France
    works fine for me on 4.0 [​IMG]
    many thanks.
     
  16. propered

    Member propered GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United Kingdom
    4.1E I had already installed bootmii and latest DVDx HBchannel 0.5

    but anyway this worked nicely on 4.1E.....your 'effin' great

    wii with boootmii as boot2

    just about to test on wii 4.1E but no boot2 bootmii possible
    yes loads up dol (hackmii0.5) fine tooo

    not updating as im not sure how its gonna affect my DLC
     
  17. Maisto

    Member Maisto GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    115
    Country:
    Denmark
    It works on 4.2E..

    Nice work Comex
     
  18. kLiNiKaL

    Member kLiNiKaL Dr. Greenthumb

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    581
    Location:
    Los Ganjales
    Country:
    Jamaica
    just shot next door then to try the neighbours Wii on 4.0 and worked fine

    so looks like 4.0/4.1/4.2E are all a result [​IMG]
     
  19. Benjay

    Member Benjay Hardstyle Addict

    Joined:
    May 25, 2009
    Messages:
    898
    Location:
    Amiens
    Country:
    France
    and 4.0/4.1/4.2P too.
     
  20. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    The freak is 4.2p?
     

Share This Page