HELP!!! Bricked wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by DQScott95, Jan 6, 2010.

Jan 6, 2010

HELP!!! Bricked wii by DQScott95 at 4:55 AM (1,871 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. DQScott95
    OP

    Member DQScott95 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    303
    Country:
    United States
    Ok so my wii was running great with firmware 4.2U and i had USB Loader GX on there and the homebrew channel i have been wanting wii sports resort fore awhile so i borrowed my friends game and when i put it in the disc channel read it and i saw the update thing so like an idiot i clicked the update button and it updatied my wii and then i tried to restart it and it wont load the sys menu its says the system files are corrupt or something i triend to use preloader to load the homebrew channel but when i updated it uninstalled the homebrew channel WHAT DO I DO is there any way i can fix my wii???
     
  2. Thomas83Lin

    Member Thomas83Lin Retro Gamer

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    1,484
    Country:
    United States
    does it still boot to the heath warning screen? if it does you could try booting the wii into maintenance mode by holding - and + then press A, it more than likely wont help but its worth a try i guess, your wii shouldn't have bricked in the first place from what you said in your post
     
  3. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    if u still have priiloader, u can install and/or launch the hackmii installer boot.elf and reinstall the homebrew channel

    u can use the same method to launch wad manager or dop-ios mod and fix ur system files are corrupted message by reinstalling a patched version of your system menu ios (be careful not to install a new system menu, as this will uninstall priiloader and then u will be bricked for sure, unless u have bootmii as boot2, and if u do, just do a nand restore)
     
  4. Thomas83Lin

    Member Thomas83Lin Retro Gamer

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    1,484
    Country:
    United States
    ^^^yea didn't notice you still had preloader installed
     
  5. tanis698

    Member tanis698 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 4, 2009
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    doesn't wsr come with 4.0 firmware? was it a backup? if so it was prob a out of region one..
     
  6. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    If he is on 4.2 then how could it update to 4.0? His update to 4.2 will have stubbed IOS60 and therefore system menu would not run at all?
     
  7. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    do you have preloader set to use IOS70??
     
  8. DQScott95
    OP

    Member DQScott95 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    303
    Country:
    United States
    IDK i think it is using ios 249 im not sure ill check and are you sure i can run the hackmii installer to install the homebrew channel cause this happened to me once before and i used preloader to run ios downgrader and it fixed it so im wondering if i could reinstall the homebrew channel could i use ios downgrader too fix it or is the only option to install a new patched system menu
     
  9. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Try to reinstall the HBC. And don't use IOS downgrader, I think it's outdated.
     
  10. DQScott95
    OP

    Member DQScott95 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    303
    Country:
    United States
    What should i use then
     
  11. tanis698

    Member tanis698 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 4, 2009
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    was the wsr a backup or a original? if you were on 4.2 then u have a newer system menu then what wsr has on the disk. you more then likely updated to a diffrent region hence the problem..
     
  12. DQScott95
    OP

    Member DQScott95 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    303
    Country:
    United States
    No i had 4.2 and all the disc updates do is update certain ios's on your wii that will allow you to play the game and its wierd i run the hackmii installler and it says it cant continue cause theres no vulnerable ios for it to use so i click exit then my homebrew channel loads but i cant connect to friends internet which i need to do to fix it because i wasnt connected to it in the first place and i need to do that through the system menu
     
  13. zuron7

    Member zuron7 RBYG

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,369
    Location:
    GPS not available in this area
    Country:
    India
    And if you want to play an original copy of Wii sports resort you better update your IOS 53 to the latest release.
     
  14. DQScott95
    OP

    Member DQScott95 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    303
    Country:
    United States
    no i dont have bootmii installed as boot 2
     
  15. razorback78

    Member razorback78 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,183
    Country:
    Philippines
    so reading through this post, it seems that your HBC is still working. you could just use cioscorp uninstaller by da_letter_a then. you could obtain it by mailing cioscorp@thewebpost.net ...use it for you to remove cioscorp.
     
  16. DQScott95
    OP

    Member DQScott95 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    303
    Country:
    United States
    Yes i can get into preloader, you will have to explain what the rescue menu is and if im correct it says version 4.0U but i know my wii is 4.2U
     

Share This Page