Healthii 1.1 Tutorial

Discussion in 'Wii - Hacking' started by lithium210, Feb 19, 2009.

Feb 19, 2009

Healthii 1.1 Tutorial by lithium210 at 12:11 PM (8,815 Views / 0 Likes) 38 replies

  1. lithium210
    OP

    Member lithium210 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 16, 2003
    Messages:
    414
    Country:
    United States
    Created a guide to help those who want to create a Health Screen Intro. Hopefully its easy to follow and can solve some issues. Sorry if i made any grammar errors or other mistakes. Its 4:00am over here and im ready to go to bed! [​IMG]

    ---------------------------------
    -Healthii 1.1 Tutorial (NTSC ONLY) by Lithium210
    -Tutorial Version 1.1
    ---------------------------------

    Tools Needed:

    Healthii 1.1 (link below)
    HomeBrew Channel (http://hbc.hackmii.com/)(google for install help)
    NTSC-U SemiBrick Fix ISO (link below)
    WiiScrubber 1.31 (you can download this searching in gbatemp)
    *Softmii Installer (aka Tweak Toy) -Needed if Healthii wont install .health correctly. (http://softmii.org/)(Its part of the softmii 2.0 package)

    ---------------------------------Remember NTSC ONLY! Sorry PAL users!


    (1)Download Healthii 1.1 (http://freefile.kristopherw.us/uploads/icefire/healthii_1.1.zip), extract and run setup_healthii_1.1.exe. Also copy the "apps" over to your SD card. NOTE!- The DOL file is named "Healthinstaller.dol" when it should be "boot.dol" make sure you fix this before copying to your SD!!

    (2)Before running Healthii, you're going to need a "SystemMenu WAD". Go to:

    http://www.console-scene.info/

    Register there and download "NTSC-U SemiBrick Fix" or after you register, just go to the next link:

    http://www.console-scene.info/downloads.ph...file&id=133

    (3) After downloading the semibrick fix, extract it and open the ISO with wiiscrubber. Extract the systemmenu-v289.wad by select the + under "Partition 1 - UPDATE" then the + under "_sys" then right click it and extract. Filesize should be 20.9MB.

    (4) Now you need to find the right "Health Screen" and "Press A" images of your choice. The file can either be a jpg, bmp or png. Healthii will convert it to jpg and correct file sizes. Here are the file sizes you should be using:

    Healthscreen: 608x456
    Press A: 608x88

    You can use any 4:3 wallpaper (640x480, 1024x768, etc) for Healthscreen image without getting distortion; healthii will resize it accordingly. (Credit goes to bg4m3r)

    (5) Run Healthii, browse and find the systemmenu-v289.wad you extracted. Then under "Healthscreen" and "Press A", do the same and browse for the images you want to use. (I left "Press A" blank as I didnt want to change it) Now click on "Create Health Warning!" and a white screen will pop up with Healthii. Leave it alone! Dont do anything else and wait until its done and you get another window asking you to save the file.

    (6) Save the file anywhere you'd like and it doesnt provide an extention for it. So after you save it, make sure you rename it to "filename.health"

    (7) Create a Healthii folder in the root of your SD card, copy the .health file in there.

    (8) Run Healthii Installer in HBC, choose your .health by pressing A and let it install.

    (9) Enjoy your new health screen intro!!

    Troubleshooting!!

    (1) If the .health doesnt install properly with Healthii Installer. There is another way to install your health screen. Rename the ".health" to "00000042.appFILENAME" where FILENAME is of course any name you want it to be. Copy it into the softmii folder (you should have this if you copied the contents of the softmii 2.0 package). Run Softmii App Installer aka Tweak Toy and locate your .app and install by pressing A.

    Good Luck and enjoy your new Health Screen intro!!

    -Lithium210
     


  2. Stephanie

    Member Stephanie GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    272
    Location:
    your ceiling, watching you.
    Country:
    United States
    THANKS!!!! [​IMG]


    ~Steph

    Posts merged

    Although my Healthii doesn't give me the option for the "Press A image". Only the system menu wad and Health screen. Tips?


    ~Steph
     
  3. kitt050383

    Member kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    648
    Location:
    New Jersey
    Country:
    United States
    Dude why you making people go to another forum and register to download the disc...
    The original Semi-Brick Fixing Disc's are available at hackmii.com or you could follow the link to my signature to mine...
    3.2 Update Disc's for region U/E/J....

    Otherwise thanks for the guide...
    -kitt050383
     
  4. joe90

    Newcomer joe90 Advanced Member

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    93
    Country:
    Please add the fact that if you are using pal you will need 290 not 289 [​IMG]

    /edit just seen you specifiy ntsc only [​IMG]
     
  5. Stephanie

    Member Stephanie GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    272
    Location:
    your ceiling, watching you.
    Country:
    United States
    I don't see anything on hackmii.com [​IMG]

    Registering takes two seconds.


    ~Steph
     
  6. lithium210
    OP

    Member lithium210 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 16, 2003
    Messages:
    414
    Country:
    United States
    I did go to hackmii.com but it sent me to console-scene. So thats what i put in the tutorial, not trying to make it hard for anyone. Sorry! Like i said, if i made any mistakes feel free to put links, edit, whatever. i dont mind at all!
     
  7. kitt050383

    Member kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    648
    Location:
    New Jersey
    Country:
    United States
    Hey Steph...

    http://hackmii.com/2008/05/semi-brick-fix-discs/

    Not saying you did anything wrong... good job on the guide...
    Just pointing you to the discs original source and the fact that the disc's in another form with the files needed can be found here as well.... Also I personally did not realize the links got all updated and are now being hosted on console-scene...

    -kitt050383
     
  8. Stephanie

    Member Stephanie GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    272
    Location:
    your ceiling, watching you.
    Country:
    United States
    No. Keep your console-scene link. Your tutorial is beyond easy to follow. I said keep it!


    ~Steph
     
  9. lithium210
    OP

    Member lithium210 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 16, 2003
    Messages:
    414
    Country:
    United States
    I'll keep it all the same, enjoy everyone!
     
  10. Stephanie

    Member Stephanie GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    272
    Location:
    your ceiling, watching you.
    Country:
    United States
  11. Stephanie

    Member Stephanie GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    272
    Location:
    your ceiling, watching you.
    Country:
    United States
    halp


    When run Healthii 1.1, it does it's thing, but there's one thing at start it doesn't do automatically. I first fixed the Runtime 9 error by installing .NET 3. So it works, but it asks me to choose a tpl file. It didn't do it automatically but after I chose the only tpl file in the menu, it did the rest. Is this common?


    ~Steph

    Posts merged

    When I run*
     
  12. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,178
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    Does Healthii 1.1 work on Jap Wiis? Because Jap Wiis are NTSC.
     
  13. lithium210
    OP

    Member lithium210 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 16, 2003
    Messages:
    414
    Country:
    United States
    Another tip i should add.. I did this on windows xp w/ service pack 3. I made sure i did EVERY windows update including .net 1.0-3.0 and its service packs. After doing that, i never had an issue with any kind of utility. As for japanese ntsc, i have no idea if this would work on it.
     
  14. _Contra_

    Member _Contra_ GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    315
    Country:
    Italy
    I do all the driving, but not micrea any files on desktop .... why?
     
  15. WhiteWingedKnigh

    Member WhiteWingedKnigh GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    263
    Location:
    Ummm.....
    Country:
    United States
    IT says i need common key... where do i get that?
     
  16. lithium210
    OP

    Member lithium210 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 16, 2003
    Messages:
    414
    Country:
    United States
    common key?? where are you getting that message?
     
  17. _Contra_

    Member _Contra_ GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    315
    Country:
    Italy
    excellent guide, but it locks me at this point
    Warning: Spoilers inside!
    why?
     
  18. lithium210
    OP

    Member lithium210 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 16, 2003
    Messages:
    414
    Country:
    United States
    whoah whats up with all the windows?? I just have one window with 3 browse options. Everything else is hidden as it begins its work. What version of healthii are you using?
     
  19. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    For the wiiscrubber right
    http://www.megaupload.com/?d=DXX8E7GW
    create a key.bin file (don't forget to put 42 in the box) and put it in the same folder as the wiiscrubber
     
  20. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,178
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    You can get the common key (this is required to open the iso) by downloading one of the older versions of WiiScrubber.
     

Share This Page