HBC Won't Load SDHC

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Indie, Dec 28, 2008.

Dec 28, 2008

HBC Won't Load SDHC by Indie at 9:28 PM (1,269 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. Indie
    OP

    Newcomer Indie Member

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    Long time reader, first time poster. My HBC won't read my Panasonic 4gb SDHC card that I recently got. I am currently using Homebrew Channel version 1.0.1 with IOS 36. I know all the files are named and located correctly because I transfered them right over from the 2GB card I no longer have. I have tried formatting using windows both FAT and FAT32 as well as using the Panasonic formatter also. No matter what I do, HBC will not read anything on my card. Is there a fix or a patch that has been released for HBC that resolves this?
     
  2. ganons

    Member ganons GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    1,944
    Country:
    United Kingdom
    have you got the right dir?
    apps/blahblah
     
  3. Indie
    OP

    Newcomer Indie Member

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    Yes, like I said, copied it right over from my other card that worked just fine.

    Just double checked and it's exactly

    H:\apps\WAD_Manager_1.3\boot.dol
     
  4. ganons

    Member ganons GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    1,944
    Country:
    United Kingdom
    do u have a lock switch on the card?
     
  5. Indie
    OP

    Newcomer Indie Member

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    Checked that as well, it's unlocked.
     
  6. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Look here:
    http://svenpeter.blogspot.com/2008/11/sdhc...rt-for-wii.html

    quote:
    It looks as if some cards are not working with this approach yet. I'm pretty sure that this just is a timeout issue. Please come to #wiidev or #hackmii at EFNet and poke me there so that we can debug the problem together and hopefully fix it. It would be really great if you even have a usb gecko because that facilitates things a lot. You'll probably have to read debug prints on your TV otherwise.
     
  7. Indie
    OP

    Newcomer Indie Member

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    Would have been nice to know some cards don't work so I could have boughten one that does. HBC should add that into their log notes so other people know as well. I figured "SDHC support" meant that my SDHC card would be supported, but I guess not.
     
  8. Slowking

    Member Slowking GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    1,396
    Country:
    Germany
    Well you can allways talk to svpe on #wiidev to make it work. It wouldn't only hel you but countless other people.
     
  9. Indie
    OP

    Newcomer Indie Member

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    Is there a compatibility list somewhere? I think I'll just take this one back but I want to make sure I replace it with one that will work.
     
  10. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Why don't you ask svpe directly? I think we will be glad to be able to improve his code.
     
  11. Indie
    OP

    Newcomer Indie Member

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    Because I don't have IRC installed, and really don't want to take an hour or more to do this when Fry's is right down the road and I could have a resolution in 10 minutes.

    Also, is there a Wad installer that works through network or wi-fi? Then I wouldn't even need an SD card at all and life would be even simpler
     
  12. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    I don't think such a WAD Manager exists. If you use Firefox you could just install chatzilla, and 2 minutes later you are in the chatroom.
     
  13. Indie
    OP

    Newcomer Indie Member

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    I don't use Firefox, got rid of that slow memory hogging crap as soon as Chrome came out. How many more minutes would it be to actually get a solution? I'm still betting going to Fry's would be a lot faster.
     
  14. ganons

    Member ganons GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    1,944
    Country:
    United Kingdom
    just get on the chan
     
  15. Indie
    OP

    Newcomer Indie Member

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    Too late, already playing the game I wanted to play. Thanks for everyones help. Hopefully they will add true SDHC support to the HBC soon though.
     

Share This Page