Having slowdown issues with brand new acekard 2i

Discussion in 'Acekard' started by famicon_don, Jul 21, 2011.

  1. famicon_don
    OP

    Newcomer famicon_don Member

    Joined:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    I just got my Acekard and all my roms work but with a few there is slowdown. The roms I have played with slowdown include super mario 64 ds, new super mario bros., and the intro video in professor layton and the diabolical box. The weird thing is that fast paced games like the castlevania ds games and sonic colors run perfectly fine. I thought Acekard was not supposed to have slowdown. My micro SDHC should not be slow as it is a class 6 Transcend brand card. Is there anything I can do to get rid of the slowdown? Do I need to get another micro SDHC card? Some people have mentioned something about changing the DMA mode on the Acekard but I don't know how to do that and see nothing in the akaio menu that will allow me to do so. What do you guys think?
     
  2. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    Class has very little, if not nothing, to do with read speed.
    Has your microSD cart ever been formatted properly with Panasonic's Formatter?
     
  3. famicon_don
    OP

    Newcomer famicon_don Member

    Joined:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Yes, my card has been formatted with the Panasonic formatter.
     
  4. Todderbert

    Member Todderbert GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    411
    Country:
    United States
    I had a similar problem but with an Adata Class 6 chip. I did all the Panasonic formatting/setup and nothing worked. I tried a Kingston Class 4 and it worked perfectly. So I thought either I had a bad chip or my Acekard was finicky.
     
  5. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    my transcend 8gb class6 cards do not have issues with these games. neither do my 2gb japanese kingstons or my 4gb class4 kingstons.

    try running them with patching turned off (cheats, soft-reset, etc) and see if it makes a difference.

    -another world
     

Share This Page