Have to launch payload twice?

Discussion in 'Switch - Exploits, Custom Firmwares & Soft Mods' started by 345742D, Sep 22, 2018.

  1. 345742D
    OP

    345742D Newbie

    Newcomer
    2
    Sep 14, 2009
    United States
    Ever since I updated my SDFiles to 9.01 I've had to start launching the Hekate 4.1 payload twice to get it to the Hekate menu. The first time it has some Hekate logo which fades away then nothing, then I have to launch it again and I get the normal boot menu. Does this happen to anyone else? Am I updating my SDFiles wrong? I just drag, drop and overwrite files. I really dont feel like formatting my SD card for obvious reasons. Is this something I just have to live with or is is there a config file I can edit or something?
     
  2. Kubas_inko

    Kubas_inko "Something funny goes here."

    Member
    13
    Feb 3, 2017
    Czech Republic
    I gues on earth.
    It happened to me once when using trinket modchip. Never happen again after that.
     
  3. CobraX83

    CobraX83 Advanced Member

    Newcomer
    1
    Sep 13, 2015
    United States
    I am new to all this and got my Switch up and running the other day. This is also happening to me and I know exactly what you are talking about. You get a Hekate logo in the center then it shuts off....you must then put it into RCM mode and send it over again which you will notice instantly works and allows you inside the normal menu you should be seeing the first time you sent it over.....not a huge deal to me, waiting on a payload injector device but will mess with my Switch much more today and let you know if I hear or see anything.
     
    Last edited by CobraX83, Sep 22, 2018
  4. Asia81

    Asia81 In my Ecchi World <3

    Member
    13
    Nov 15, 2014
    France
    It happen a lot to me, I don't know why.
    Sometimes I got the normal boot the first time, sometimes I have to launch the payload twice.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    It only happen since Hekate 4.1
     
    CobraX83 likes this.
  5. Kubas_inko

    Kubas_inko "Something funny goes here."

    Member
    13
    Feb 3, 2017
    Czech Republic
    I gues on earth.
    Never mind...
     
    Last edited by Kubas_inko, Sep 22, 2018
  6. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Guru

    Member
    17
    Aug 6, 2017
    United States
    New York City
    It is a feature exclusive to Hekate V4.1. Directly quoted from the changelog...
    If a Switch has AutoRCM and you power down from HOS (Horizon) and resend the Hekate payload, it will power down the console. The only way to avoid this is by shutting down the device from RCM prior to sending the Hekate payload such as with a manual shutdown (i.e holding power for 12 seconds). CTCaer said he's working on changing this behavior so its not triggered by default so its not really a bug but more of a feature that works outside of its intended purpose.
     
    CobraX83 likes this.
  7. 345742D
    OP

    345742D Newbie

    Newcomer
    2
    Sep 14, 2009
    United States
    I thought I read something about that in the changelog but the wording kinda threw me off for some reason. So it does a real power down the first time when the Hekate logo shows then the next payload launches it like normal. Makes sense. Nice feature, I guess...
     
    Asia81 likes this.
  8. Asia81

    Asia81 In my Ecchi World <3

    Member
    13
    Nov 15, 2014
    France
    I don't have autoRCM
     
Loading...