Has anyone ever bought PC Games from Amazon?

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by Mariosegafreak, May 17, 2012.

  1. Mariosegafreak
    OP

    Member Mariosegafreak AKA ZeroTheSavior

    Joined:
    Aug 7, 2011
    Messages:
    310
    Location:
    Gensokyo
    Country:
    United States
    If so, can you tell me what they're like? Do they come with a launcher? Are they actually Steam keys or something?

    Amazon has a game I want cheaper than Steam. In the reviews though some guy said you need steam to play the game though.
     
  2. pyromaniac123

    Member pyromaniac123 ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็

    Joined:
    Sep 24, 2011
    Messages:
    2,000
    Country:
    United Kingdom
    It really does depend on the game.
     
  3. clonesniper666

    Member clonesniper666 KRII LUN AUS

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    915
    Location:
    The Great Underworld Warzone
    Country:
    United States
    I buy games from them all the time and if you install from them then each game is downloaded using a special Amazon downloader. In some cases the games will activate on Steam and can be downloaded through its client.

    by the way what game are you interested in buying from Amazon.
     
  4. EyeZ

    Member EyeZ GBAtemp Addict

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    2,336
    Country:
    United Kingdom
    It does depend on the game, i'll give you 2 examples of my purchases on Amazon.

    Skyrim - needs to played through Steam.

    Kingdoms of Amalur - needs to be played through Origin.
     
  5. Mariosegafreak
    OP

    Member Mariosegafreak AKA ZeroTheSavior

    Joined:
    Aug 7, 2011
    Messages:
    310
    Location:
    Gensokyo
    Country:
    United States
    Sonic 4 Episode 2.
    http://www.amazon.co...37285404&sr=1-1

    (How do I hyperlink?)
     
  6. soulx

    Member soulx GBAtemp Legend

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    10,130
    Country:
    Canada
    Description:
    Steam account required for game activation and installation
     
  7. riyaz

    Member riyaz Black Ace/Red Joker

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    1,128
    Location:
    everywhere
    Country:
    Netherlands
    buy pc games? you can buy them :O ? :O
     
  8. Clarky

    Member Clarky Don't you know who I think I am?

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,960
    Country:
    United States
    definatley need steam as soulx has pointed out, as steam is sega's prefered method of distributing pc games now a days, although i find it hard to believe the game is 6 gigs like amazon is advertising
     
  9. Mariosegafreak
    OP

    Member Mariosegafreak AKA ZeroTheSavior

    Joined:
    Aug 7, 2011
    Messages:
    310
    Location:
    Gensokyo
    Country:
    United States
    Oh. so It does.

    Yes. Right here. You need steam constantly running so if you have a laptop you might not want to buy from here.
     
  10. Originality

    Member Originality Chibi-neko

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,151
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    Not all Steam games need Steam constantly running in the background, but instead just use Steam to launch.

    I buy games from Amazon all the time. Most of it comes in retail boxes, and I've never tried any digital downloads from them (that's what Steam is for). If the retail game requires an extra service to run (like Mass Effect 3 and Origin), it will tell you in the description.
     
  11. clonesniper666

    Member clonesniper666 KRII LUN AUS

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    915
    Location:
    The Great Underworld Warzone
    Country:
    United States
    I have a feeling this is around 6gigs since both Amazon and Steam report that size for download.
     
  12. Clarky

    Member Clarky Don't you know who I think I am?

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,960
    Country:
    United States
    looking at it on steam and scene release somehow it seems to knock into the 6 gig boundry which seems mental, the beta that leaked was only 200 or so meg
     
  13. Mariosegafreak
    OP

    Member Mariosegafreak AKA ZeroTheSavior

    Joined:
    Aug 7, 2011
    Messages:
    310
    Location:
    Gensokyo
    Country:
    United States
    The beta didn't have fullscreen, right? If it didn't maybe the graphics sucked and they put in the HD ones for release.
     
  14. Clarky

    Member Clarky Don't you know who I think I am?

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,960
    Country:
    United States
    the beta has fullscreen, maybe the art was tarted up for the final release but for a game like sonic 4 6 gig to me seems like overkill, then again i imagine the final version comes with mission metal too
     
  15. Mariosegafreak
    OP

    Member Mariosegafreak AKA ZeroTheSavior

    Joined:
    Aug 7, 2011
    Messages:
    310
    Location:
    Gensokyo
    Country:
    United States
    The beta had Episode Metal
     
  16. Clarky

    Member Clarky Don't you know who I think I am?

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,960
    Country:
    United States
    i grow more and more curious about this...
     

Share This Page