hard drive?

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Madzola, Jun 20, 2010.

Jun 20, 2010

hard drive? by Madzola at 4:56 AM (1,076 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. Madzola
    OP

    Newcomer Madzola Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    So whats the best hard drive to use for config usb loader?
     
  2. Riicky

    Member Riicky GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    607
    Location:
    Reading,Pennsylvania
    Country:
    United States
    search for the USB Device compatibility thread [​IMG] I've used a few different HDD's from 30GB to 1TB and haven't had any incompatibility issues thus far
     
  3. Madzola
    OP

    Newcomer Madzola Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    well I got a iomega 1.5 prestige edition and am using that at the moment, when its plugged into the computer its quiet but when its being used by the wii it makes a loud clicking noise every 20 second, i got a replacement because i thought my hard drive was failing but the new one does the same thing. are there any quiet ones that dont click?
     
  4. Drag0nflamez

    Member Drag0nflamez GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    231
    Location:
    127.0.0.1
    Country:
    Netherlands
    depends on how many you need. If you just play a few first and second party games (Yes, Hal Lab & Sora are second parties) like MKWii, NSMBW, SSBB, SMG etc you should go with an USB flash drive, otherwise just an expensive HDD.

    WD drives are usually silent.
     
  5. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
  6. h0ser81

    Member h0ser81 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    106
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    I have a WD Passport 320GB and it works awesome. It's bus powered, so no external power plug and has an autosleep function which spins down the drive and parks the heads when not in use.
     
  7. Madzola
    OP

    Newcomer Madzola Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    about the wd 320, it says this on the compatibility website, "BE AWARE, NEW DRIVES HAVE HIDDEN VCD THAT CANNOT BE DELETED CAUSING THE DRIVE NOT TO WORK WITH USBLOADER"
    is that true?
     
  8. TRushInfo

    Banned TRushInfo Banned

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    978
    Country:
    United States
    yes its true that it has the virtual cd, but it runs wii games fine I have a 500gb one
     
  9. Madzola
    OP

    Newcomer Madzola Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    it says the drive wont work with usbloader, thats what i use.
    is that just not true?
     
  10. Drag0nflamez

    Member Drag0nflamez GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    231
    Location:
    127.0.0.1
    Country:
    Netherlands
    Why does WD actually integrate VCD - some devices have problems with it!
    or its because of nintendo nagging WD cuz this is a popular drive for the Wii to sabotage newer units for using it on the wii.
     
  11. Madzola
    OP

    Newcomer Madzola Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    22
    Country:
    United States
  12. h0ser81

    Member h0ser81 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    106
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    Yeah the Passport drives come with the VCD installed but you can download a program from the WD site that will disable/delete the VCD. I got rid of mine and the drive works stellar.
     

Share This Page