1. JohnnyOak

    JohnnyOak Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 25, 2017
    Messages:
    30
    Country:
    Portugal
    Hi there. So I'm using the latest version of hakchi2, I followed all the steps correctly but the software never dumps the kernel, it just stays there forever saying "Waiting for your NES Mini...". What could be going wrong?

    Edit: Nevermind, the driver wasn't installing correctly. I fixed it and the process is now underway.
     
    Last edited by JohnnyOak, Mar 25, 2017
  2. Mervil

    Mervil Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 14, 2017
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Thank you for the response! I am using the most recent version of Retroarch posted on the Hakchi 2.14b download page.
    I am using Hakchi 2.14b, but had the same error with Hakchi 2.13.
    I have been just using the cores that came with that download. It doesn't look like use_nestopia core was part of that package. However, I downloaded the mod and am trying it.
    What NES core is used by default with the Retroarch mod?

    I'm getting the same error. I uninstalled all mods except for use_nestopia and retroarch. I added command line --retroarch to the gauntlet game. Tried several permutations. However, with gauntlet "installed" and the use_nestopia mod installed, I can't play any games: I load a game on NES and it just crashes (C8 error).
     
    Last edited by Mervil, Mar 26, 2017
  3. byevoltor

    byevoltor Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 10, 2015
    Messages:
    88
    Country:
    Mexico
    Raspberry Pi vs Nes mini.
    • Amiga (UAE4ALL)
    • Apple II (LinApple)
    • Atari 800 (Atari800)
    • Atari 2600 (RetroArch/Stella)
    • Atari ST/STE/TT/Falcon (Hatari)
    • Apple Macintosh (Basilisk II)
    • C64 (VICE)
    • Amstrad CPC (#CPC4Rpi)
    • Final Burn Alpha (RetroArch/PiFBA, RetroArch/FBA)
    • Game Boy (RetroArch/Gambatte)
    • Game Boy Advance (GpSP)
    • Game Boy Color (RetroArch/Gambatte)
    • Sega Game Gear (Osmose)
    • Intellivision (jzIntv)
    • MAME (RetroArch/mame4all-pi, RetroArch/mame4all)
    • MSX (openMSX)
    • PC – x86 (rpix86)
    • NeoGeo (PiFBA, GnGeo)
    • Nintendo Entertainment System (RetroArch/FCEUmm)
    • Nintendo 64 (Mupen64Plus-RPi)
    • TurboGrafx 16 – PC Engine (RetroArch/Mednafen/pce_fast)
    • Ports
      – CaveStory (RetroArch/NXEngine)
      – Doom (RetroArch/PrBoom)
      – Duke Nukem 3D (eDuke)
    • ScummVM
    • Sega Master System / Mark III (RetroArch/Picodrive, Osmose, DGen)
    • Sega Mega Drive / Genesis (RetroArch/Picodrive, DGen)
    • Sega Mega-CD / CD (RetroArch/Picodrive, DGen)
    • Sega 32X (RetroArch/Picodrive, DGen)
    • Playstation 1 (RetroArch/PCSX ReARMed)
    • Super Nintendo Entertainment System (RetroArch/Pocket SNES, snes9x-rpi)
    • Sinclair ZX Spectrum (Fuse, FBZX)
    Victory for Raspberry Pi:
    Amiga (UAE4ALL)
    C64 (VICE)

    Atari ST/STE/TT/Falcon (Hatari)


    It is possible to carry them to Nes mini?:bow:
     
  4. Boognish

    Boognish GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 14, 2017
    Messages:
    128
    Country:
    United States
    you for got TAPPER.. nes mini does not like that game
     
  5. byevoltor

    byevoltor Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 10, 2015
    Messages:
    88
    Country:
    Mexico
    [​IMG]

    Play C64 Tapper in Nes mini is a dream
     
  6. Boognish

    Boognish GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 14, 2017
    Messages:
    128
    Country:
    United States
    mame 2010 runs tapper.. so they say

    On c64 id rather play montezumas revenge, miner 2049'r or Usagi Yojimbo.. not tapper c64
     
    Last edited by Boognish, Mar 26, 2017
  7. Mervil

    Mervil Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 14, 2017
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Well. I uninstalled the mods, I flashed the original kernel. Then I performed a factory reset on the mini. Then, I installed only the RetroArch mod and the use_nestopia core. I then installed my 55 games again. It's working now. So, that's good. No more C8 error; no more crash when resetting and running another game.
     
  8. TuberViejuner

    TuberViejuner Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 19, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    Spain
    I'm testing 2.14b performance... WOW, 1630 NES roms uploaded in 1' 15":



    If 2.14b was more stable would be a killer machine for raspberry mini pcs! XD
     
  9. byevoltor

    byevoltor Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 10, 2015
    Messages:
    88
    Country:
    Mexico
    ( Jajejijoju Tambien sin sueño, y adelantán la hora.....Tienes tutorial para modificar el menu principal....

    Es una lastima que no consigán el core de c64 ni del amiga 500.)

    By when version 2.15
     
  10. striderh1ryu

    striderh1ryu Member
    Newcomer

    Joined:
    May 27, 2014
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    what do you use to run cps1 or 2? I'm having issues.

    ***nevermind. I think I figured it out lol
     
    Last edited by striderh1ryu, Mar 26, 2017
  11. NESjimbo

    NESjimbo GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 26, 2017
    Messages:
    379
    Country:
    United States
    Sounds like you're good to go, but I was using fbalpha, as provided by pcm720. I found that roms from a certain *land bird utopia* website were hit or miss working on the NESC, but roms from a certain French-speaking website always worked. Games like Hyper Street Fighter II, Alien vs Predator, for example.
     
  12. Deadme0w

    Deadme0w Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 22, 2011
    Messages:
    25
    Country:
    Netherlands
    Where I can find a guide (video/txt) how to change Mini NES to Mini Arcade? I dont need 600 NES Roms, etc I just want make "best games" arcade machine with Violent Storm, Punisher, Guardians, Cads and Dinos, DnD, Knights of the Round, etc plus some classic like DKC1/2/3.
    I tryed few videos but only Violent Storm work, sometime, one time is playable, other time RetroArch feezez....
     
  13. TuberViejuner

    TuberViejuner Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 19, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    Spain
    jejeje pues si, sin sueño ... ya verás el lunes cuando me tenga ke levantar para trabajar :O
    lo de esos cores seguro que es cuestion de tiempo :)
     
  14. Piklz

    Piklz Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 11, 2017
    Messages:
    88
    Country:
    United States
    nesito does plenty vids( in spanish but watching it still makes sense) on here and also others on this thread state step by step how to setup mame2003... mame2003 wants mame0.78 romsets for starters .. all those games you want im running and its mainly because i have the correct romset and changed the command line argument to '' /bin/mame2003 '' on each game .zip you install... my blog will have more info and tips over time as i install diff things but search on this thread theres plenty good tips here.
     
    Last edited by Piklz, Mar 26, 2017
    Deadme0w likes this.
  15. TokyoMario

    TokyoMario Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 1, 2011
    Messages:
    69
    Country:
    I saw a post comparing retropie to the nes mini.

    How well are these working and/or are they:

    Atari 800

    Intellivision

    MSX
     
  16. byevoltor

    byevoltor Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 10, 2015
    Messages:
    88
    Country:
    Mexico
    Hi!
    Nes mini works without menu msx, but Atari 800 & Intellivision....With what cores?
     
  17. Jojse

    Jojse GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 28, 2006
    Messages:
    207
    Country:
    I would donate big money for bringing C64 and Game&Watch to Nes Mini...
     
  18. ByteThis

    ByteThis GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 23, 2017
    Messages:
    306
    Country:
    Canada
    Good to hear ! Sorry I didnt reply again..I havent been on since yesterday. Sometimes it's one thing or another that makes us frustrated for hours..lol..I often wonder why I sit here for eternity even to get one game going that refuses to work, or crashes everytime I play it..haha.
     
  19. rot86

    rot86 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 6, 2017
    Messages:
    55
    Country:
    Spain
    Does anyone know how to put the sample sounds of space invaders?

    This game has the sounds in a different folder that i don't know how to transfer them to retrorach. :unsure:
     
  20. ByteThis

    ByteThis GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 23, 2017
    Messages:
    306
    Country:
    Canada
    I have a few games like that..unzip the rom..unzip the sounds..put the files in a new folder...rename the new folder to the name of the rom....zip it using 7zip, and add it to the games list in hakchi and add it as an archive.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    @Piklz Nice blog...lots of good info there! Who's mod is that for the controller ? Did you do the mod yourself?
     
    Last edited by ByteThis, Mar 26, 2017
    nockster and Piklz like this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - hakchi2, simple,