1. DR1001

    DR1001 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    187
    Country:
    Canada
    So....MAME roms can actually create a save state but if you go back into the saved game it either glitches out or the music/sound effects are gone or are glitchy as well.

    I might be oblivious, but is this well known? Is it fixable?
     
  2. ByteThis

    ByteThis GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 23, 2017
    Messages:
    306
    Country:
    Canada
    The problem everyone is having it seems like..with all the hmods added to retroarch.....the kernal is getting overloaded. I myself have 15 cores..music hack hmod, and now overlay hmod. I tried 3 times to install new hmod ( overlay ) and my music hak..and got a message saying " Kernal is too big ". I got it flashed, but with 4 attempts. I think the retroarch software needs to be fully incoporated in hakchi gui, or it is going to get worse with all the hmod files being released. Or there is a cache somewhere for hakchi that is not being released between each test and flash. They need to be one instead of two.

    @pcm720

    @Cluster
     
    Last edited: Mar 4, 2017
  3. TokyoMario

    TokyoMario Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 1, 2011
    Messages:
    69
    Country:

    Yeah, I think a lot of people agree that it could be a cache overload issue that crashes the system. If @Cluster or @pcm720 can duplicate the c8 and c2 issue by loading 15 hmods and going in and out of folders. Adding the new overlay.hmod as well (this could be an issue). They may be able to fix it. Knowing exactly what is causing the C8 and C2 can lead to the solution. Let's hope it's an easy solution like cache flushing.
     
    Last edited: Mar 4, 2017
    ByteThis likes this.
  4. Bosco82

    Bosco82 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    United States
  5. kaz321123

    kaz321123 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 23, 2017
    Messages:
    67
    Country:
    United States
    It happens everytime you press 'R2'. You can go into 'inputs general' to change this button to something else. I'm not sure what button you could map it to, perhaps plug in another controller, and map it to that one. :) That way you won't hit it during a game.

    The sad thing is, next time you power on the system, this setting will be lost. I don't know how to make it permanent.
     
    Last edited: Mar 4, 2017
  6. chillmodious

    chillmodious GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 11, 2017
    Messages:
    218
    Country:
    United States
    DK Country series all play, but look worse on 2005 than 2010.
    A Link To The Past has distorted sound effects on 2005 (that is, if you remember how the original game is supposed to sound. You'll notice the difference from 2005 to 2010 in certain areas).

    I'm very back and forth on the two versions. I have run both, once at the same time with command line changes for certain games. I am back to just 2010 right now because the 15 or so games I have played for more than just 10 minutes all feel better on 2010. Since I only have 142/300MB used, I have the space for the large (bug caused) save states...it also helps that I am not looking to save more than 5 or 6 games. For some that is an absolute non starter, and I get it. It's unfortunate that some have to make a hard choice with respect to what core to run.
     
    Last edited: Mar 4, 2017
  7. youngtune27

    youngtune27 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 19, 2017
    Messages:
    573
    Country:
    United States
    I just got metal slug 1 on and metal slug 2. You have fbalphaneo core? You also need neo geo bios file folder. That has to go in the same game folder that each metal slug are in. And did you change the commands for those games?
     
    Last edited: Mar 4, 2017
  8. DR1001

    DR1001 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    187
    Country:
    Canada
    I actually mapped it to the select button on the controller. But you're right, the setting is lost every time I turn the console off. At least it's on the select button and all that button is used for is to add more coins.
     
    Last edited: Mar 4, 2017
    kaz321123 likes this.
  9. CreatorX

    CreatorX Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    2
    Country:
    Gambia, The
    Hello,
    I have problems to add some games to my nes mini.
    The driver installation was fine, but when i add one or more games and start the nes mini, I have still less than 20 games in my list, but instead a weird game entry called MAR - ZEL:

    [​IMG]

    I don't know what to do.
    [​IMG] [​IMG]
    Any Idea?
     
    Last edited: Mar 4, 2017
  10. Le_Gogh

    Le_Gogh Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 19, 2016
    Messages:
    21
    Country:
    Anyone able to help with this at all?
     
  11. Salvo85

    Salvo85 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 13, 2017
    Messages:
    49
    Country:
    Italy
    You have to adjust settings about the folders in hakchi (mar-zel is a folder)
     
    CreatorX likes this.
  12. heygravity

    heygravity Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 21, 2017
    Messages:
    37
    Country:
    Last edited: Mar 4, 2017
  13. AndyVr

    AndyVr GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 1, 2017
    Messages:
    104
    Country:
    Belgium
    @mollywhopper78 & @NESjimbo Thanks, works all fine now ! ;)

    PS: I have see somewhere in this topic black nintendo folder art, any idea on witch page it is ?
     
    NESjimbo and mollywhopper78 like this.
  14. Nappymike

    Nappymike Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 28, 2017
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    heygravity likes this.
  15. pcm720

    pcm720 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    280
    Country:
    Russia
    I don't see the problem here. If it's too big, don't install all 15 hmods at the same time. Use two (or more) transfers to do that.

    NESC GUI knows nothing about these cores, and nothing is written to cache until you launch a game, and even then everything is removed when you exit RetroArch. There's nothing to fix.
     
    Last edited: Mar 4, 2017
  16. erolz

    erolz GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    468
    Country:
    Belgium
    No I don't have the fbalphaneo core or bios file folder.. where can I get these files?
    What commands do I have to change? Thanks again mate
     
  17. vintageretro

    vintageretro Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 25, 2017
    Messages:
    18
    Country:
    Swaziland
    I also have non working metal slug 1 an 2 (brings me back zu menu). I made a mistake but i'm not shure which.
    Are you using fb_alpha or fb_alpha_cps2 and what ist you command line for this two games? I importet both cores from last release. Not shure if it's necessary to change the command line, i nonly have /bin/zip /usr/share/games/nes/kachikachi/CLV-Z-IFRGS/mslug.zip
    Wenn adding this two games, a windows appers which ask me whick file i want to import. Have you selectet all or just import as archive?
    Have you importet the bios (neogeo.zip) as a game and sortet in in folder structure to the neogeo games or have you copy the hole neogeo.zip to hackchi\games\CLV-H-..... (neogeo games). Since last release, th neogeo bios should only be needet once.
     
    Last edited: Mar 4, 2017
  18. TokyoMario

    TokyoMario Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 1, 2011
    Messages:
    69
    Country:

    @pcm720 Several people (probably over 10 at this point) on reddit, gbatemp, and github are experiencing the c8 crash on different versions of hakchi2 when they overuse the system. Going in and out of a lot of folders, checking games. It can happen after 15 to 30 minutes of testing. This leads to a c8 and c2 on restart. A well respected modder, MDFMKanic believes it could be the cache. We honestly don't know though.

    As you said, it may be something different. We are all trying to figure it out and come up with a fix.
     
    dandeleon and MrTea like this.
  19. Pr0jectZer0

    Pr0jectZer0 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 27, 2017
    Messages:
    37
    Country:
    Italy
    Is it expected a few fixes to correct the C8 ERROR when sailing too in different folders?

    The famous one that empties the RAM dynamically?
     
  20. jelmer

    jelmer GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 25, 2017
    Messages:
    393
    Country:
    Bulgaria
    And as you said, it probably is cache related, so don't go jumping between folders for 30 minutes. On reboot the mini empties the cache, I don't see a problem here.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - hakchi2, simple,