[Guide] Fully Softmod Any Wii (everything you need)

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Deviyl, Jul 20, 2009.

  1. longtom1

    longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Member
    2
    Jan 12, 2009
    Honey Oils inc.
    Probably cause the guide still works if you have a little knowledge of modding the wii
     
  2. giorgosh

    giorgosh Member

    Newcomer
    1
    Nov 10, 2009
    Greece
    Hello?
     
  3. TroyTheZombie

    TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    2
    Mar 3, 2009
    Canada
    Calgary, Canada
    I suppose so, but if you have knowledge of modding the wii, you don't particularly need a guide, now do you? lol.
     
  4. longtom1

    longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Member
    2
    Jan 12, 2009
    Honey Oils inc.
    only way is to use bootmii or pre/priiloader to autoboot the HBC or you can get a forwarder dol to install in pre/priiloader to autoboot the usb loader
     
  5. Fujitsima

    Fujitsima Member

    Newcomer
    1
    Jan 6, 2010
    Patching IOS36 doesn't work for me...

    This is the error I get:

    -----------------

    Installing Ticket...
    Setting the revision to 0...
    Error: ES_AddTitleStart returned -1035, maybe you need an updated downgrader

    Error: Could not set the revision to 0

    Downgrade failed
    Press any button to exit...

    ------------------

    Anyway to resolve this?
     
  6. razorback78

    razorback78 GBAtemp Maniac

    Member
    2
    Aug 3, 2009
    what trucha bug restorer version are you using? use TBR 1.1 or use dop-ios mod. though for some people dop-ios mod TBR doesn't work.
     
  7. MrFido

    MrFido Newbie

    Newcomer
    1
    Jan 8, 2010
    Canada
    This is a great guide. However, I've seen elsewhere that installing a patched IOS60 is an absolute must, but I don't see that in this guide. What am I missing?

    Thanks.
     
  8. omriia

    omriia Member

    Newcomer
    1
    Jan 10, 2010
    Canada
    how can i fix the fail..

    i was having error to download ios 15
     
  9. omriia

    omriia Member

    Newcomer
    1
    Jan 10, 2010
    Canada
  10. delvis

    delvis Advanced Member

    Newcomer
    2
    Oct 25, 2009
    Netherlands
    can a black wii be softmodded ?
     
  11. lolzed

    lolzed The GBAtemp Pichu

    Member
    3
    Sep 13, 2008
    There
    all Wii's,the Simplistic Mod (IMO) is better than this one
     
  12. delvis

    delvis Advanced Member

    Newcomer
    2
    Oct 25, 2009
    Netherlands
    ok thanx
     
  13. manutara

    manutara Newbie

    Newcomer
    1
    Jan 11, 2010
    United States
    Hi, I just got a Wii and I will hack it using this guide. Is it ok if I agree with the user agreements from nintendo before I hack the Wii?
     
  14. transam81

    transam81 GBAtemp Regular

    Member
    1
    Oct 4, 2009
    United States
    Central California
    yes it is ok to update and agree before softmodding your Wii.
     
  15. Louse76

    Louse76 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    2
    Jan 7, 2007
    United States
    Deltona, FL USA
    wrong post.
     
  16. Startedscar

    Startedscar Newbie

    Newcomer
    1
    Jan 16, 2010
    Hey guys!

    I think I bricked my wii, and yes, It was probably my own stupid fault. I did all the steps in the guide skipping the NAND part (which I realise was stupid now). In the step called "Installing PreLoader and new cIOS" I installed the cIOS 0.29 and then tried to update it to cIOS 0.30. when nothing happened I read on the forum that the updater didn't work so I tried canceling the update and eventually turned of the wii. Now when I turn the console on I go into the cIOS 0.29 menu. When I select system menu from there I get the "system files may be corrupted..." error that I've seen in a few youtube-videos with bricked wiis.

    Can someone please help me. I would be grateful forever [​IMG]
     
  17. longtom1

    longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Member
    2
    Jan 12, 2009
    Honey Oils inc.
    can you access the HBC from preloader??
     
  18. Startedscar

    Startedscar Newbie

    Newcomer
    1
    Jan 16, 2010
    nope [​IMG]
     
  19. MICMERG

    MICMERG Newbie

    Newcomer
    1
    Jan 16, 2010
    Canada
    hi,

    Ran through all the steps but when I run Neo Gamma (with or without disc) all I get is a black screen and wii freezes up. ONly way out is to unplug and reboot.

    Once back up, all fonctions with regular games work fine.

    Any hints?
     
  20. Malicious

    Malicious Newbie

    Newcomer
    1
    Jan 18, 2010
    United States
    Hi All,

    First off, thank you for this great guide and all of the feedback. I am sorry ahead of time if this question has been posed.

    I am about to buy a new Wii, so it will be virgin. I am wondering, should I upgrade the firmware first? Or can I immediately follow the steps provided?

    Also, some clarification with pre-loader would be great. Since this is a new Wii, it Bootmii will have to run from an IOS correct? Does pre-loader allow you to load a nand backup without going through the menu (essentially simulating boot2)? Or is there a higher risk involved?

    Thanks!
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...