Green screen

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Knarf, Nov 12, 2008.

Nov 12, 2008

Green screen by Knarf at 2:30 AM (1,797 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. Knarf
    OP

    Member Knarf GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 12, 2008
    Messages:
    208
    Country:
    United States
    Ok I downloaded a scrubbed version of Donkey Kong Jet Race (pal) and Puzzle Quest Challenge of the Warlords (pal). I got the iso and burned it to a disc on x4 speed. I used IMGburn to burn it. I ran Backup loader 0.3 on my NTSC wii, and then Pressed to play the game. It worked, but it's in Greyscale. So I restarted it and this time I tried forcing NTSC on it. Instead of loading the game in color (like it did with another pal game I tried) it gave me a frozen green screen. I'm wondering if I should patch the games or something else. Can somebody please help me out?
     
  2. 20clarky08

    Member 20clarky08 Official Wii Freak

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    844
    Location:
    ScouseLand
    Country:
    United Kingdom
    check the Wiki mate.Wiki
     
  3. deervark

    Member deervark GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    102
    Country:
    United States
    I've also had this problem with a few games, and I spent a week using the search engine, and searching every thread that might be relevant and still have come to no conclusion. The only person that answered one of the threads I started about this told me my wii must be "screwed up."
    I know that other people have had this problem, and either they have found a solution and kept the answer to themselves or they are like me and just gave up.

    If you know the answer to this problem, could you just tell us please. please. And if you don't know the answer don't post anything, especially irrelevant links, it's almost like you went on a thread posting spree without even reading the original post.

    and OP, if I ever do find a solution I will PM you for sure, I hope that you will do the same for me.
     
  4. GhostSonic

    Member GhostSonic GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    188
    Country:
    United States
    NTSC Wii I presume. Not all games will work with Force NTSC.
     
  5. deervark

    Member deervark GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    102
    Country:
    United States
    I've had this when trying the same game from different regions, different sources, different versions of the loaders and cIOS's... even NTSC games with NTSC wii and still green. This is just the way it is? If it helps to troubleshoot any, I usually get this mostly with namco bandai games, not all namco games - that just seems to be the only constant.
     
  6. 20clarky08

    Member 20clarky08 Official Wii Freak

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    844
    Location:
    ScouseLand
    Country:
    United Kingdom
    i was not on any rapid posting spree tbh honest and am the only person who even addressed your thread to begin with...

    and the instruction to check the wiki was the compatibility wiki actually

    so the OP could check what other people has said about the games he was attempting to load..the idea been to show the guy that there is a combined list of the games and the results when using loaders...this is called EDUCATION...ok smart arse
     
  7. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    at OP, men I love your post on the other page for wii and iso's
     
  8. air2004

    Member air2004 Air

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    1,519
    Location:
    Anytown
    Country:
    United States
    Donkey Kong Jet Race I patched mine using back up creator and it works under wani's v1 , I haven't tried it again under wii gators , gimme a min and I will pull it out of the spindle and let u know
     
  9. air2004

    Member air2004 Air

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    1,519
    Location:
    Anytown
    Country:
    United States
    it still works , try patching it with back up creator
     
  10. Knarf
    OP

    Member Knarf GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 12, 2008
    Messages:
    208
    Country:
    United States
    So if i patch it, I'll be able to Force NTSC?
     
  11. quim69

    Member quim69 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    485
    Country:
    Andorra
    No. Some (most) games can't have their videomode forced.

    If your TV doesn't support PAL you are out of luck - getting the US releases would be your best bet.
     
  12. Knarf
    OP

    Member Knarf GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 12, 2008
    Messages:
    208
    Country:
    United States
    Maybe it'll be able to be forced in a newer release?
     
  13. quim69

    Member quim69 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    485
    Country:
    Andorra
    Maybe, depends if anyone is able to figure proper videomode fixes.
     
  14. Knarf
    OP

    Member Knarf GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 12, 2008
    Messages:
    208
    Country:
    United States
    I'll just have to hope. XD Thanks for the help guys.
     
  15. syst3merror

    Member syst3merror GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    248
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    why the hell do people dl wrong regions....
     

Share This Page