1. DarkWay

    OP DarkWay tsubasa hiroge
    Member

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Messages:
    1,552
    Country:
    Hey there fellow tempers and Grandia lovers!BOOT for my PSP, now I've done this with many other PSX games before some had problems most haven't.
    With Grandia I have one extremely irritating problem.

    Wherever there is a voice over or speech by a character it bugs the hell out. Now I know this isn't a problem with the iso as I tested it on my PC I also burnt a copy of it and tested that on my old Playstation and it works fine, so it's something to do with the PSP, Popsloader or the EBOOT itself.
    I've been using Pops 3.72 for Grandia (a quick google says the game works fine with this one).

    So...what the hell am I missing? :3

    I've re-made the EBOOT several times with different levels of compression and no compression at all. Sometimes the EBOOTs work (with sound issues still) and others not at all (crashing on cutscenes, or simply not loading). I've been using PSX2PSP v1.42 (it could be an issue with my OS before I was running Windows 7 32-bit now I'm running Windows 7 64-bit).

    I also might add I'm running 5.00 m33-6 + prometheus plugin.

    Thanks in advance tempers.
     
  2. prowler

    prowler Sony
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,476
    Country:
    Zimbabwe
    If all else fails what people suggest in this thread (I haven't a clue), download the PSN release.

    Works just fine for me.
     
  3. Paarish

    Paarish Connor's Nublet
    Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    1,719
    Country:
    It worked perfectly for me.
    I think you should listen to prowler and just get the PSN version
     
  4. DarkWay

    OP DarkWay tsubasa hiroge
    Member

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Messages:
    1,552
    Country:
    Would that require me paying for it again? If not I'll do that.
     
  5. Paarish

    Paarish Connor's Nublet
    Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    1,719
    Country:
    you should be able to download it somewhere
     
  6. marcus134

    marcus134 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    584
    Country:
    Canada
    I had no problem when I played it.
    I used red squirrel's GUIpopstationMD v3 for the eboot conversion, but i can't remember which pops version I used.

    according to this site, you should be using 3.71
     
  7. badnat

    badnat GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    103
    Country:
    United States
    I found a Grandia undub eboot which works perfectly on 6.20 PRO-B5. The game really needs undub; the english VA are awful.
     
  8. DarkShinigami

    DarkShinigami #1 strongest Shinigami BANKAI
    Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,912
    Country:
    United States
    quick question is grandiaxtreme a ps2 remake of this?

    i want to play grandia 1(played 2 on ps2 and loved it though it was a bit laggy even though it was retail)
     
  9. Paarish

    Paarish Connor's Nublet
    Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    1,719
    Country:
    no its a seperate game
     
  10. DarkShinigami

    DarkShinigami #1 strongest Shinigami BANKAI
    Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,912
    Country:
    United States
    okay then that GS employee was a dumb fuck he told me otherwise. though GS employees and being dumb fucks kinda go hand in hand

    any way thats irrelivant i have to find a psn eboot of this now i want to play the orrigional grandia

    id ask for that undub but ya know rules. guess i gotta go find it
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Grandia,