Go to last played rom

Discussion in 'Acekard' started by Quinstar, Dec 30, 2010.

  1. Quinstar
    OP

    Quinstar Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Dec 30, 2010
    Belgium
    So, I've read the noob-threads, used the search-button and even googled it up, but I can't find any answer to this simple question.
    Is there an option to let Akaio auto-go to the last played rom?
    It opens the last played dir perfectly, but always starts on top.
    Eternal gratitude to whom may answer my simple question. [​IMG]

    Btw, great forum with fantastic info!
     
  2. nintendoom

    nintendoom Nintendoom

    Member
    1,110
    28
    Sep 12, 2009
    Viridian City
    There might be some sort of inf file in the AKAIO directory where you could edit it.MAYBE. [​IMG]
     
  3. Quinstar
    OP

    Quinstar Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Dec 30, 2010
    Belgium
    Indeed, that's what I thought, so I looked at the akaio wiki where all the settings were explained, but none of them seemed to give me what I wanted...
    OR I totally misread or missed that option...
    That's why I'm asking [​IMG]
     
  4. Prof. 9

    Prof. 9 GBAtemp Fan

    Member
    318
    115
    Jun 17, 2008
    Netherlands
    The Netherlands
    Add the ROM as a shortcut and you can access it from the menu under "MicroSD card" and "GBA game".
     
  5. Quinstar
    OP

    Quinstar Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Dec 30, 2010
    Belgium
    Thanks, but that's not what I'm trying to achieve, that's when you've got some 'favorites' which you play a lot.
    I just need akaio to go to the last played game in a huge list...
     
  6. mal_sehen

    mal_sehen Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Apr 15, 2010
    Australia
    Hello,

    create one folder for one rom [​IMG]

    MfG
    mal_sehen
     
  7. Devilkid32177

    Devilkid32177 GBAtemp Regular

    Member
    159
    11
    Dec 23, 2010
    United States
    hiding in my mind, im lost
    i think in the new akaio firmware, it should have like safe mode or an autorun mode, where it will play the last rom that was booted up on it

    yeah, there is an auto-run feature but i cant remember for the life of me >_< its in the start menu somewhere, sorry i cant be more help
     
  8. Balee56

    Balee56 GBAtemp Regular

    Member
    132
    2
    Apr 10, 2010
    Hungary
    It's autorun.It's in default patch options,but i think it's really annoying after a while.
     
  9. Quinstar
    OP

    Quinstar Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Dec 30, 2010
    Belgium
    Agreed, the autorun feature is nice, but still not what I'm looking for.
    Imagine a list of 300 roms... And you'd like to test them all... When you're at 256...
    When soft-resetting from the game, you have to rescroll all the way down to app 258. And after that one, all the way down to 258.
    That's taking waaaaaay to long, so why not after soft-reset (or hard-reset) auto-go to the last played rom instead of just the dir...
     
  10. Devilkid32177

    Devilkid32177 GBAtemp Regular

    Member
    159
    11
    Dec 23, 2010
    United States
    hiding in my mind, im lost
    oh, ok well i don't really know anything to resolve something like that
     
  11. Rydian

    Rydian Resident Furvertâ„¢

    Member
    27,883
    8,103
    Feb 4, 2010
    United States
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    I found just alphabetizing them in folders works.

    Other than that no, go suggest it on the akaio.net forums if you want this feature.
     
  12. Quinstar
    OP

    Quinstar Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Dec 30, 2010
    Belgium
    Never knew something simple like this wouldn't be available [​IMG]
    If it was for me, I would organise it better, but I'm helping out some family and don't know what works best for them, therefor I've put them all in one folder...
    Thanks for all the help!
     
  13. jabjab

    jabjab GBAtemp Fan

    Member
    387
    0
    Apr 21, 2008
    United States
    you mean you want the game select cursor to highlight the game you just played rather than actually playing anything?
    so you can then click down and launch another rom?
     
  14. Quinstar
    OP

    Quinstar Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Dec 30, 2010
    Belgium
    That's exactly what I was hoping to find [​IMG]
    The way you explain it kind of sounds as if you know a way...
     
  15. jabjab

    jabjab GBAtemp Fan

    Member
    387
    0
    Apr 21, 2008
    United States
    nah sorry to disappoint [​IMG]
    just curious about what you were asking
     
  16. dssd

    dssd Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Aug 7, 2006
    Canada
    i would like this feature too.

    my bro has the m3i and it has support for this. as someone mentioned, go suggest this in the akaio forums.