Gba emu for ds???

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by DbGt, Jul 17, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Jul 17, 2007

Gba emu for ds??? by DbGt at 6:39 AM (25,452 Views / 0 Likes) 50 replies

  1. DbGt
    OP

    Member DbGt GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2004
    Messages:
    180
    Country:
    Mexico
    Hi, does anyone knows if there is a gba emulator for ds....?? i have an r4, and i want to play some gba games.... so i wonder if there is some gba emu for ds

    thnx
     


  2. Xcursion

    Member Xcursion GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    146
    Country:
    Canada
    No, no, no, no and no. There is no GBA emulator for Slot-1 devices.
     
  3. juggernaut911

    Member juggernaut911 GBAtemp Slut!

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    4,153
    Country:
    United States
    read around...
     
  4. Rankio

    Member Rankio GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    417
    Country:
    United States
    Rename the GBA file to NDS and it works.
     
  5. jerm27

    Member jerm27 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 1, 2006
    Messages:
    244
    Country:
    Australia
    ?? really ??

    ps i am an airhead
     
  6. TLSpartan

    Member TLSpartan Kills threads

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    2,053
    Country:
    Australia
    We have 100's of threads like this. Use the search function before asking questions
     
  7. xcalibur

    Member xcalibur Gbatemp's Chocolate Bear

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    3,166
    Location:
    Sacred Heart
    Country:
    United Kingdom
    Thats kinda hard since the search engine rejects words under 4 letters
     
  8. juggernaut911

    Member juggernaut911 GBAtemp Slut!

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    4,153
    Country:
    United States
    seriously?

    like those####.nds.gba things, are those examples?
     
  9. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    No he was kidding.
     
  10. juggernaut911

    Member juggernaut911 GBAtemp Slut!

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    4,153
    Country:
    United States
    ... good thing I have a G6 Lite!
     
  11. laurenz

    Member laurenz GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 3, 2006
    Messages:
    322
    Country:
    Netherlands
    God I'm glad that I have a M3CF and R4DS! I can play every piece of homebrew, every NDS game and every GBA game I want.
     
  12. dbgtdob

    Member dbgtdob GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    588
    Country:
    United States
    even if they could make a gba emulator it would lag like crazy, in slot 2 flash cards they have ram in them to get rid of lag since, micro sd cards read data too slow to run at full speed.
     
  13. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Geez! How cheap can you be? Get a slot2 card!

    Even if it was possible to emulate GBA in the DS slot, it would be stupid and unnecessary because the the DS natively supports GBA games in the......wait for it......GBA slot.

    You bought a slot1 card to pirate all your DS games instead of buying them, the least you could do is buy a slot2 card to pirate all the GBA games instead of buying them. Common freakin' sense people, come on!

    I'm surprised that more people don't aggressively and vehemently flame people that ask this question. They truly deserve to be flamed, if anyone does.
     
  14. HBK

    Member HBK Clover - Fearless to Speak Now. ;)

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    1,813
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    Or just get a 3 in 1 to pair with your R4. Cheap, simple.
     
  15. TLSpartan

    Member TLSpartan Kills threads

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    2,053
    Country:
    Australia
    Costello and shaunj66 should make when you sign up you have to write "GBA ROMS don't work on Slot-1's". I think we have something like that in regards for asking for ROMS.
     
  16. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    That didn't work, apparently. Some derpweed signed up an hour ago so that he could bump the NSMB release thread asking how to download the game.
     
  17. OSW

    Former Staff OSW Wii King

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    4,796
    Country:
    Australia
    maybe making them write it down three times or something would be better. but each time differently worded, so that there is no copy+paste.

    ie.

    GBA ROMS don't work on slot one flashcarts
    GBA ROMS can't be emulated on slot one flashcarts
    GBA ROMS can only be played on a slot two flashcart
     
  18. saint.john.vs.sa

    Newcomer saint.john.vs.sa Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    Portugal
    ouch kinda agressive answer.

    the guy only asked if there's a gba emu for the nds. it MIGHT be an educated question as oposed to simply ask if you can play gba in the nds;)
     
  19. Psyfira

    Member Psyfira Credit: 0ml. Insert tea to continue

    Joined:
    Dec 31, 2003
    Messages:
    3,887
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Or maybe we should just answer each one with links to 2 threads that explain it well:
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=54762
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=50746&st=0
    (I sort-of wish those images weren't in the second one, they kind of hijack what was a good technical discussion on the subject [​IMG] )

    SaintJohn: Forgive the agressiveness, this question has been asked almost every single week since the R4 came out and the answer's really easy to find if people bother to look. It's also a sticky in the "flashing hardware" section. So it's starting to drive us a bit crazy [​IMG]

    xcalibur: The search engine now accepts 3 letter words, the error message is out of date [​IMG]
     
  20. leetdude_007

    Member leetdude_007 Official GBAtemp Assassin That Has Never Killed An

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    998
    Country:
    United States
    The real question is... is it possible for a slot-2 device to somehow mimic GBA to GBA connections via wireless? Think about that... long and hard...
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page