Gateway mode wont boot after emunand!

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by hobi2214, Jul 26, 2014.

  1. hobi2214
    OP

    hobi2214 Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Jul 26, 2014
    I set up gateway, did everything and was able to play 3DS games with no problems.
    I had a feeling i might screw something if i'll make emunand, but decided to go through with it to be able to use e-shop. I started setting it up but later found out that it wont boot up because of the new version that came out now. I then said ok i just wait until they will release an u[date for it.
    But, here is the problem, now i cant boot gateway mode, nor classic mode. It goes black screen and the only way out is to hold the power button.

    I then decided to do all the install process of the gateway again (blue card and all these stuff), but nothing helps, gateway mode keep going black screen. I dont want emunand anymore i just want to get it back to work again :(

    What can i do to start from scratch? my version is 4.5.0
     
  2. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Member
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    14,165
    9,523
    Sep 23, 2013
    8.x doesn't work with emunand, so don't update emunand.......this also means no eshop access

    To just get it back to normal pick format emunand again which will set it back up to 4.x emunand
     
  3. hobi2214
    OP

    hobi2214 Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Jul 26, 2014

    Yes, that i understand, but now gateway mode wont boot up at all.
    I also know that the blue card installer didn't install well (even though it finished the install and all), because i still see my e-shop games. (the first time when i installed gateway, e-shop games gone).
     
  4. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Member
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    14,165
    9,523
    Sep 23, 2013
    Yeah you didn't backup your Sd card contents, so you loose all your eahop games......when you picked format emunand it would of clearly said "back up your Sd card before formatting"

    Anyway Hold L when you go to DS profile and pick format emunand again which will take you back to 4.x emunand
     
  5. hobi2214
    OP

    hobi2214 Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Jul 26, 2014
    Yes i know but that's not the problem... my problem is not related to e-shop games.
    My problem is that after formatting emunand, gateway mode wont boot up. it goes black screen and the only way out is to hold power button.
     
  6. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Member
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    14,165
    9,523
    Sep 23, 2013
     
  7. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    12,528
    5,474
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    You can't use the eShop. The newest firmware won't run on emuNAND because of a new SDK version. There's no real point in using emuNAND at the moment since you can't update it to the latest version anyway.

    You'll have to format your SD card on the PC to get rid of the emunand partition or you could reformat the emuNAND to get it back to 4.x as mentioned.
     
  8. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Member
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    14,165
    9,523
    Sep 23, 2013
    Yeah I would say just to reformat emunand, just standard formatting on the Pc won't.solve anything, you would need to use a different program.to remove the emunand partition or it would just end up the same
     
  9. hobi2214
    OP

    hobi2214 Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Jul 26, 2014
    i reformatted emunand again and now it's booting, finally... can't believe i spent so many hours playing with it trying to figure out whats wrong.
    All good now, thanks.