Gateway 2.0b1: Test Hardware Diagnostics do NOT work

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Warft, Dec 18, 2013.

  1. Warft
    OP

    Warft Say my name!

    Member
    263
    177
    Aug 8, 2013
    United States
    Albuquerque, New Mexico
    I tryed the Hardware Diagnostics in 2.0b1 with this result:

    Code:
    FPGA TEST OK!
     
    SPI TEST OK!
     
    SPI READ TEST OK!
     
    SD TEST FAIL
    With 1.2 i got a green constant light.

    As a side note, i checked too the Hardware Diagnostics in R4i Gold 3DS Deluxe/3DSLink 3.0 and also fails.
     
  2. n1ghty

    n1ghty GBAtemp Regular

    Member
    273
    345
    Aug 8, 2013
    Saint Kitts and Nevis
    Do you have a microSD in the Gateway with the GW_testrom.3ds on it?

    The hardware check of the R4i launcher.dat will always fail, it wasn't written for their card.
     
  3. Warft
    OP

    Warft Say my name!

    Member
    263
    177
    Aug 8, 2013
    United States
    Albuquerque, New Mexico
    For sure, always try with a GW_testrom.3ds burned in the microSD
    And i also tested with different types of microsd (Class 4-6-10)
    Somebody happens the same?
     
  4. drfsupercenter

    drfsupercenter Flash Cart Aficionado

    Member
    1,898
    234
    Mar 26, 2008
    United States
    It worked for me without having the test ROM. I had an actual game ROM on mine and it worked.

    I got SD fail and then realized I should probably put a SD in the Gateway and then I got OK :P
     
  5. Schizoanalysis

    Schizoanalysis From somewhere inside the rabbit hole...

    Member
    2,785
    368
    Jun 23, 2009
    ...
    I get SD fail too.
     
  6. Warft
    OP

    Warft Say my name!

    Member
    263
    177
    Aug 8, 2013
    United States
    Albuquerque, New Mexico
    For now with 2.0b2: finally works.