Games don't work on my M3i Zero?!

Discussion in 'M3 Adapter' started by wolfswift, Aug 21, 2009.

Aug 21, 2009
  1. wolfswift
    OP

    Newcomer wolfswift Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Alright, I got an M3i Zero from Gamekool a bit back, and it came in right before I went on vacation, which was good. But once I got the kernal or whatever on it, I got games, and it won't play the games... moonshell.nds works, but no other .nds files do... I can't figure out why. I go to them, and press A and nothing happens. No buttons make them play, I tried them all. Someone said I somehow got Touchpad, and Sakura is the one I want. They said I should have gotten a choice between them, but I didn't. I got my software from the M3 Adaptor website, from the M3i Zero product page, at the bottom. I also have version 1.3U on my DSi, so it's not this 1.4 problem I hear about. I'd like to get Sakura, since I think it would make my games work, but I don't know where...

    If anyone can help me get some working software somewhere, or tell me how to make this one work, I'd be grateful. My old DS Lite is dying, buttons wearing out, touch screen quite buggy, I want to play my games on my new DSi, but the M3i Zero is refusing to play games for some reason... Help? Anyone?
     
  2. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    did u flash ur card
    if not its useless

    try lookin at this review
    it contains a guide
    the review is right here
     
  3. Gandev

    Newcomer Gandev Advanced Member

    Joined:
    May 1, 2005
    Messages:
    72
    Country:
    Bulgaria
    First of all did you patched your .nds games with Gamemanager?
     
  4. Danny600kill

    Member Danny600kill xD

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,664
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    SAme happened to me m8 heres how i fixed mine

    Clear ur memory card ( backup )
    i redownloaded f_core.dat and then searched for sakura on gbatemp and downloaded the sakura firmware
    now put the sakura files on the memory card and reflash the card ( usinf the f-core and adapter thing u got )
    Then put the roms bk on the card and it shud work
    al edit the sakura link in l8ter
    gbatemp Sakura Link
     
  5. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
  6. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom

    WHUT? [​IMG]

    You don't need to patch any NDS games with a Gamemanager its a SLOT 1 flash card and it uses CLEAN ROMS!
     
  7. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    He might have been trying to say that if you did that may be the reason they're not working :\
     
  8. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    yeh but why would he patch his roms with a gamemanager
     
  9. Islay

    Member Islay GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Messages:
    308
    Country:
    Ireland
    Hmm a game manager, so it has no auto dll ?

    cant get most homebrew working lol.
     
  10. wolfswift
    OP

    Newcomer wolfswift Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Alright, thank you guys who linked me to Sakura, with it everything now works. I don't know why the stuff I got from M3 Adaptor was so useless... But this is great now, thanks.

    Also, yeah, I forgot to mention I flashed it, I thought I mentioned everything. I originally had a heck of a time with that too, but this was a whole different problem. Fixed now, thanks everyone.
     
  11. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom

    Congrats enjoy your new flashcard [​IMG]




    Note: There is a new update comming Monday so watch out for that it enables use on 1.4 DSi firmware [​IMG]
     
  12. wolfswift
    OP

    Newcomer wolfswift Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Okay... new problem... After that initial boot, it played that time. But when I shut off my system, next time I tried loading it up, it said there was an error and to hold power to shut it off. Check the NDS manual... DSi is blocking it sort of?! But if I reflash it, it boots up like the first time, but next time, it won't play again... Do I have to reflash it before playing everyime?

    Maybe this new version will work better for me, where will I find it on monday?
     
  13. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Hopefully we don't have Danny Phantom and instead we have My Little Pony that games so awesome. Lol
     
  14. wolfswift
    OP

    Newcomer wolfswift Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Nevermind. After reflashing it the third time, that one took a little longer and now it loads Sakura fine every time.

    Though, I would still like to know where to watch for the new software coming monday.

    EDIT: Problem's back with a vengence... Previously reflashing before play worked to an extent. Now nothing fixes it. It alwats gets an error.

    I had checked and it worked like 8 times in a row! I had thought it fixed! I have no idea what's wrong...
     
  15. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,191
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    no way, were gonna have Bratz Babyz [​IMG]
     
  16. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Nuuu My Little Pony is waaaaay better >:o

    Also wolfswift it sounds like you may have gotten a faulty model it may not be able to fully/correctly flash itself.
     
  17. wolfswift
    OP

    Newcomer wolfswift Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    I guess I did? I don't know? o.O

    It seems now to be working off and on... I think until tomorrow when the new version comes out I can manage. Where will this new version be?
     
  18. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Probably on the front page of the site or in this forum.

    They give you the link to download ;-)
     

Share This Page