Gamecube Loader semi-working

Discussion in 'Wii - Hacking' started by bohsocks, Mar 13, 2009.

Mar 13, 2009

Gamecube Loader semi-working by bohsocks at 12:15 AM (1,495 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. bohsocks
    OP

    Newcomer bohsocks Newbie

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Hey.

    I installed the WiiGator Gamecube Loader, and the MIOS thing that goes with it.

    I put in a DVD with Wind Waker, Luigi's Mansion, and Mario Golf. They were all PAL.

    I put in the disc and open the loader. It loads and recognizes the 3 ISOs (actually GCM put into one ISO) on my disc. I can sort through the games by pressing left/right.

    But when I load it (either by pressing A, B, R, or X), the Wii just goes blank -- my TV's blue "off" screen comes up, but the Wii still has the green light on.

    Is this a problem with the files actually being GCM and not ISOs that I put into one big ISO that I burnt?

    How can I fix this?
     
  2. blazingwolf

    Member blazingwolf GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    387
    Country:
    United States
    If your playing PAL games on a NTSC console TV that might be the problem, get NTSC versions of the game, should work just fine.
     
  3. iResilient

    Newcomer iResilient Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    If you have Starfall (and maybe Preloader's) 'Region-Free GC Games With Video Mode-Patched' enabled, that may be the cause of the problem.
     
  4. bohsocks
    OP

    Newcomer bohsocks Newbie

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I have audio working -- no video though [​IMG] What now?
     
  5. eric_4_life

    Member eric_4_life GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    206
    Country:
    Canada
    I had that problem with Metal Gear, and to fix it, I reinstalled the patched mios (v5)
     
  6. bohsocks
    OP

    Newcomer bohsocks Newbie

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Meh... uninstalling and reinstalling didn't help me at all -- the sound of Wind Waker is beckoning me [​IMG]
     
  7. bohsocks
    OP

    Newcomer bohsocks Newbie

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    This is incredibly frustrating. I reinstalled the Mios patcher... nothing. The app... nothing. I deleted and reinstalled the Homebrew Channel.... nothing.

    Not nothing... only audio. No video. Ugh.
     
  8. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Do you have that GCN region free Starfall patch enabled or not?
     
  9. bohsocks
    OP

    Newcomer bohsocks Newbie

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I don't know what that is. I'll look it up.... but the GCN Loader makes you select the region of your DVD before it loads it -- it supports PAL, NTSC, etc...

    my DVD is PAL, my TV is NTSC... but I pick PAL when using the loader.... so I should be okay right?
     

Share This Page