gamecube loader black screen

Discussion in 'Wii - Hacking' started by WiKiDClown, Mar 6, 2010.

Mar 6, 2010
  1. WiKiDClown
    OP

    Newcomer WiKiDClown Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    hey i've been trying for a bit now to get my wii(4.2U) to play backed up Gc games i have cmios v8 installed(with wad manager 3.0 ios 250) and i have 2 different launchers 1 is like a emulator of some sort and it now(after installing cmios) reads it's start.dol but thats as far as it gos and i have WiiGator's Gc luncher0.2 and whenever i start it i get a black screen and my wii remote disconnects so any help on this would be awsome
     
  2. harmor

    Member harmor GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    420
    Country:
    United States
    Do you have IOS249rev17 installed?
    If not install it.

    I also read it's best to install cmios as v4.
     
  3. WiKiDClown
    OP

    Newcomer WiKiDClown Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    yes i do have r17 installed and could you direct me to cmiosv4

    Also i have been trying other launcher like neogamma and u loader they both give me only black screen if that helps you fugher out the problem
     
  4. harmor

    Member harmor GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    420
    Country:
    United States
  5. WiKiDClown
    OP

    Newcomer WiKiDClown Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    thnx i will try this out and let you know how it works out
     
  6. WiKiDClown
    OP

    Newcomer WiKiDClown Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    it dous same thing screen go's black and wii remote disconnects and nothing happens after that
     
  7. harmor

    Member harmor GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    420
    Country:
    United States
    Check the settings in neogamma.

    Are you using NTSC Wii and games?
     
  8. WiKiDClown
    OP

    Newcomer WiKiDClown Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    i can't even get into neogamma or any of the other launchers the screen just go's black when i try launching them and yes i have a NTSC wii(4.2U)

    cmios(you sent me) go's black screened as well
     
  9. harmor

    Member harmor GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    420
    Country:
    United States
    Did you delete the stubs?

    Did you fake-sign IOS36 with DOP-IOS Mod?
    You will need to do that first. http://sites.google.com/site/completesg/hacking-guide/trucha

    Also read the page to delete stubs.

    Re-install IOS249 rev17 and cMIOS
     
  10. WiKiDClown
    OP

    Newcomer WiKiDClown Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    any title deleter gave me "informing your wii i am god...Error"

    will dop ios work for this insted?
     
  11. harmor

    Member harmor GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    420
    Country:
    United States
    I editted my post.
     
  12. WiKiDClown
    OP

    Newcomer WiKiDClown Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    thnx i will try this when i get back and let you know how it turns out
     
  13. WiKiDClown
    OP

    Newcomer WiKiDClown Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    Thanks for all the help and i tryed using your guide but it doesn't completely work for 4.2 so i used http://gwht.wikidot.com/ios249 and there suggested program and then tryed Gc Launcher(wiiGator) b4 reinstalling mcios and it loaded up fine so in results my wii is now stable and i have confirmed that McIOS v8 can be installed with WAD Manager 3
     
  14. WiKiDClown
    OP

    Newcomer WiKiDClown Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    now when i start the Gc launcher i see the logo and then a flash of a green screen then my wii restarts
     
  15. mvgc3

    Member mvgc3 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    166
    Country:
    United States
    It should also be noted that some games just are not compatible as backups for whatever reason.

    There are lists around with what is and isn't, and some that are in between (you need to do something special to play them [the lists tell you what to do])

    I know that PSO Ep 1&2 is not compatible, for instance. There are others too.
     
  16. WiKiDClown
    OP

    Newcomer WiKiDClown Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    yes i know about that and pikmin 1 dous work i think it just maybe my wii's laser is wearing out cuz it wount play any backups and some store bought games (super smash bro's)
     

Share This Page