Fresh Wiikey v2 installed...problems

Discussion in 'Wii - Hacking' started by pfrost2600, Dec 16, 2008.

Dec 16, 2008
  1. pfrost2600
    OP

    Newcomer pfrost2600 Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Hello All,
    I just installed a Wiikey v2. Did the 5 wire install. I work in a factory and solder circuitry all day. So i know the soldering work is good.

    Seems to load the Wiikey 2 Update / Config Disc v1.2 - 'Asgard Core' - USA REGION fine, but
    it won't run the Rescue Disc or any other backup.

    Anyone brave enough to help me tackle this problem.

    I got this wii on the day the console was released. If that helps. the DVD drive is GC2-DMS.
     
  2. remixer

    Newcomer remixer Advanced Member

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    64
    Country:
    United States
    Hey dude.. i solder all day too.... just do yourself 1 favour and just do 1 final recheck..i know it's probably o.k. but ya never know..it's happened to me and i'm sure lots of others..do the recheck if you says it's fine after that..then..we can move on.
     
  3. pfrost2600
    OP

    Newcomer pfrost2600 Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Thanks for the quick reply.
    I don't mind rechecking if i have to, but since the Config disc booted, doesn't that mean that the install was successful?
     
  4. pfrost2600
    OP

    Newcomer pfrost2600 Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    OK I took my wii apart and double checked all the connections. They're all good.
    I tested it with a multimeter. I turned my wii on and the red and blue LEDs flashed back and forth.

    That should be signs of a good install....correct?

    I went ahead an inserted Super Mario Galaxy [actual disc] and it loaded and played just fine.
    I then tried the Update / Config Disc v1.2 - 'Asgard Core' - USA REGION disc and it worked just fine.

    I then loaded a backup of a game NTSC region. and it will not read the disc....
    I tried another backup of a different NTSC game. Same problem.. my wii could not read the disc
     
  5. WiiBlaster

    Member WiiBlaster GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    1,189
    Country:
    United States
    you might be a pro at soldering but you may suck at burning games,
    I recommend sony dvd-r 4x-8x speed IMG Burn
    DVD+R do work, but most wiis don't like them
     
  6. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Does it give you an error? Whats it say? What update is your Wii up to??

    The brand of DVD doesn't really matter as you have already made a config/firmware DVD.
     
  7. pfrost2600
    OP

    Newcomer pfrost2600 Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    The only error it gives me is that it cannot read the disc.

    It did read the config disc that i burned to DVD and i'm using the same brand to burn my wii backups, and these discs work perfectly on my xbox360 backups.

    My wii firmware is 3.3u.

    I'm going to try burning another backup (again) to see if it was my media.
     
  8. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Yeah, if it isn't giving a particular error could just be a dodgey burn.

    What WiiBlaster said, use IMGBurn and also tick the test check box.
     
  9. pfrost2600
    OP

    Newcomer pfrost2600 Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I have been using NERO, but if you say IMGburn works better I'll try that.
     
  10. zidane_genome

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    If you can install the HBC (zelda with twilight hack), try the same disc with a backup loader.

    if possible, can you give the exact name of the torrent you downloaded... there were some "patched" backups floating around due to Waninkoko's leaked loader, and WiiGator's 0.1 loader...
     
  11. pfrost2600
    OP

    Newcomer pfrost2600 Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I tried another burn, using IMGburn and still no success.
    The only info i have left for my torrent is that it was called [Wii]Mario_Kart_Wii[NTSC][wiisos.com]


    I have the homebrew channel installed. I'll try using the HBC software later today.
     
  12. david432111

    Member david432111 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    859
    Location:
    Denmark
    Country:
    Denmark
    I downloaded that exact torrent and it burned fine. Burn it at half the maximum speed of your disk.
     
  13. pfrost2600
    OP

    Newcomer pfrost2600 Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    OK I totally redid my install. made the wires way shorter and made sure all the solder connections were good. here are the pics of the new install
    http://flickr.com/photos/patrickfrost/sets...57611374736464/

    The wiikey flashed red and blue like ususal,
    inserted Super Mario Galaxy (original NTSC disc)...worked
    inserted the Wiikey 2 Update / Config Disc v1.2 - 'Asgard Core' - USA REGION....worked

    then tried to run a backup of Mario Kart wii [NTSC] still not working. I reburned it using IMGburn at 2x speed.

    What else could I be doing wrong?

    It reads the config disc that i burned with the same media as I burned the backup with.
     
  14. WiiBlaster

    Member WiiBlaster GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    1,189
    Country:
    United States
    try running your backup through the program geckos, see if you get any changes
     
  15. pfrost2600
    OP

    Newcomer pfrost2600 Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    United States
  16. WiiBlaster

    Member WiiBlaster GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    1,189
    Country:
    United States
    I'm no pro but i still believe it might have something to do with your media
    But i can tell you this, if the wii is saying that, you defiantly have the Mod-chip installed correctly I would think so
    other wise it wouldn't even say that.
     
  17. pfrost2600
    OP

    Newcomer pfrost2600 Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    here is an update.
    I got Sony DVD-R (the only other kind they had was memorex) and re-burned. IMGburn 2x

    downgraded my wiifirmware to 3.2u

    my config/update disc that i burned still works.

    I'm going to try burning a different backup, to see if it will work.

    Anyone else have any suggestions?
     
  18. pfrost2600
    OP

    Newcomer pfrost2600 Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I tried a different backup of another game... Wii Music. and folks, it works! Must have had a bad version or something! Thanks for all your wonderful help and advice!
     

Share This Page