Freezing problem with European Ds Lite

Discussion in 'Acekard' started by solofroglet, Mar 24, 2010.

Mar 24, 2010
  1. solofroglet
    OP

    Newcomer solofroglet Newbie

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Hi.

    I have a European Nintendo Ds Lite. I recently bought an acekard and I've had some problems. I tried running a couple of games, and they all froze early into the game. I already tried formating the card and installing the latest loaders.

    What should I do?
     
  2. HBK

    Member HBK Clover - Fearless to Speak Now. ;)

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    1,813
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    First of all, two questions:

    1- Acekard 2.1 or 2i?

    2- AKAIO or official firmware?
     
  3. solofroglet
    OP

    Newcomer solofroglet Newbie

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Acekard 2i, Akaio
     
  4. Marc1994

    Member Marc1994 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    249
    Country:
    Netherlands
    I've too a EU DSlite, with a acekard 2i and akaio, and i've none problems...
    Try formatting your SD card... That worked for me, when i wanted to play warioware...
     
  5. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    I had this a couple of times - also had it 'freezing' on Nintendo Health screen - same setup (DSLite+ Ak2i + AKAIO/AK firmware), but it works fine with no problems on My DSi and Neices DPhat's

    It could be the good old 'DSLite contacts are shorter than the others' fault & so try the 'Piece of card' trick to push the card harder onto the DSLites contacts & see if that improves it
     
  6. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    It's funny, I had this contact issue myself, my Acekard wasn't a flush-fit in my DSi.

    I decided to buy a replacement since it was like a year old, and my new one was a flush-fit, so no more issues with that. [​IMG]

    So yeah, find something to put inbetween the Acekard and the slot, make it fit tighter.
     

Share This Page