firmware question

Discussion in 'R4 DS' started by Eymas, Jun 28, 2009.

Jun 28, 2009

firmware question by Eymas at 3:12 PM (892 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. Eymas
    OP

    Newcomer Eymas Member

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    43
    Location:
    Almere, the Netherlands
    Country:
    Netherlands
    i've got a question for R4 Original.
    Can you replace or hack the card to set another Flashcard's firmware on it?
    or else: Can someone make a WORKING YSmenu with R4YSauto. because i do every step over and over but it still gets stuck when loading.
     
  2. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,912
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
  3. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    i agree with lacius
    if you are having trouble on setting up ysmenu
    just use the unofficial firmware [​IMG]
     
  4. Jakob95

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    I don't think he needs that stupid unofficial firmware YSmenu is 10x better.
     
  5. Aeter

    Member Aeter A walking contradiction

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    935
    Location:
    The lands of nether
    Country:
    Netherlands
    There's a STICKY topic called "Is your R4 stuck on 'loading...'"

    Getting stuck on loading either means you might not have an original R4 or you didn't install the firmware properly.

    Does the official v1.18 firmware work on your R4?

    If not you most likely have a clone card and should check the website on the R4 box to get the right firmware.

    BTW did you change the name of the ysmenu zipfile to YSMenu0810211800.zip? Because the filename needs to be exactly that name or else R4YSAuto won't recognize it.

    Oh and what did you choose at the setup?

    Did you choose YSMenu as replacement firmware or did you integrate it with the original R4 firmware?
     
  6. Jakob95

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    I gave him a copy of my YSmenu that is working perfectly well for me.
     
  7. Aeter

    Member Aeter A walking contradiction

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    935
    Location:
    The lands of nether
    Country:
    Netherlands
    I could have done that too, but I found it better that he learns how it works, so that he can do it himself in the future, or are you planning on giving him a new one everytime an update for YSMenu comes out?

    I want people to learn. If you just give them things, like that, they will become lazy and will think everything will be done for them instead of doing things themselves.

    I do not mean to criticize you, because afterall it is a nice thing to do.
     
  8. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,082
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    Which equals distributing copyrighted material without owners permission. If you're going to do that at least don't shout about it here. Yasu may still read these pages.
     

Share This Page