EZVi Released Dsi update 1.4 fix

Discussion in 'Acekard' started by Whooosh, Aug 14, 2009.

Aug 14, 2009
  1. Whooosh
    OP

    Member Whooosh GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    277
    Location:
    IRELAND
    Country:
    Ireland
    EZVi Released their latest internal Firmware.

    It solves the big DSi System menu v1.4 block.

    Apparantly AK already have a fix but just havent released it yet (checking for bugs)

    Now EZVi released a fix I am sure that AK will follow suite soon.

    We AK users shouldnt have long to wait. [​IMG]
     
  2. Veign06

    Member Veign06 Member

    Joined:
    May 18, 2008
    Messages:
    174
    Country:
    United States
    omgwtf!! they are patch offcial release 4 like hours now!!!11!! Y NO AK release?!/?...

    Lol, seriously tho...finally let the patches roll in. Can't wait to grab the flipnote app and such.
     
  3. kaythanksbye2

    Newcomer kaythanksbye2 Member

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    13
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    I know! I'm totally excited about checking out flipnote studio. I can't wait for the fix!
     
  4. phoenixclaws

    Member phoenixclaws GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    492
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Still i'm gonna wait until the Acekard 2i fix goes active for a couple of days. There might be a serious bug which did happen to some EZ5i carts. On one revision the carts couldn't access microsdhc cards. oops [​IMG].

    So I have no problem with waiting.
     
  5. Whooosh
    OP

    Member Whooosh GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    277
    Location:
    IRELAND
    Country:
    Ireland
    Normatt confirmed that Ak fixed this ages ago in the AKAIO forums

    But they didnt release it because it was a very "unpolished" hack

    (they had to make sure it was safe)
     
  6. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom
    Welcome to 24 hours ago with the V11 hack!!! ....Which has today been supassed by the v12 hack that fixes the mem card issues!
     
  7. rommy667

    Member rommy667 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    514
    Location:
    Down the road around the corner
    Country:
    Ireland
    Go EZVi GO!!! [​IMG] it really is a great card & ive allways wondered why its not more popular than it is,guess it wont be long before team AK follow...............
     
  8. donelwero

    Member donelwero GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    352
    Location:
    León, Gto.
    Country:
    Mexico
    Oh this is sad. I had an EZVi but had problems with its internal bootloader or something so I exchanged it for an acekard. Well, now I'll have to wait for the AK team and then grab that sweet flipnote app.
     
  9. Xuang

    Member Xuang Professional

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    110
    Country:
    United States
    So this new update do you really need a DS or DSlite to make it work? because I don't have any of those
     
  10. siryu

    Newcomer siryu Advanced Member

    Joined:
    Aug 7, 2009
    Messages:
    52
    Location:
    From the Blue Sky
    Country:
    Indonesia
    Just borrow from your friends. It just take 30 sec to update, doesn't take a long time. [​IMG]
     
  11. Whooosh
    OP

    Member Whooosh GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    277
    Location:
    IRELAND
    Country:
    Ireland
    It should also work (as far as i know) on a DSi with system menu v1.3 or lower.
     
  12. coreyfrog

    Banned coreyfrog Banned

    Joined:
    Aug 7, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    Australia
    soo if ez flash have released an update so it works on 1.4 why doesnt the acekard company just copy it and modify it?
     
  13. cory1492

    Member cory1492 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2005
    Messages:
    1,488
    Location:
    Home, WhereElse?
    Country:
    Canada
    [sarcasm]Wow! I wish more customers were just like you! Hurry and release an update, even if it has the potential to land the coders {legally} in extremely hot water so we'll never get another update again, and even if it may be unreliable to the point that a large number of updated cards fail to work after![/sarcasm]

    Seriously, if it isn't released yet I'm sure there is a good reason that likely has nothing to do with needing to copy someone else - and ultimately asking after it repeatedly or coming up with schemes like this one will not change the reason. Take it from one Cory to another Corey, if for no other reason than the simple fact we share a similar nym - even if it means disregarding the fact that I understand the coding aspects behind it fairly well, as well as the fact that the hardware's internal coding itself when comparing EZ5 and AK2i are completely different.
     
  14. CrazzyWarrior

    Newcomer CrazzyWarrior Newbie

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    ok been looking around with this and not exactly finding the answer so instead of making anew post i just add on to this one...

    When the update comes will it be one that you do something to the kard or will you have to get a new kard? i ask as i have a DSLite, my sister has a DSi, i had just gotten back in town and she learned about the kard and wanted one. she also just updated her DSi that day to 1.4. we didnt know about the problem and my mom had ordered her an AK2i then to find out there's the problem. Will this update be able to make the AK2i work or would a new kard have to be purchased?
     
  15. knilsilooc

    Member knilsilooc GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Messages:
    109
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    You should be able to just download a file and run it from the card (using a DS Phat, DS Lite, or DSi 1.3 or older), and then it'll work on 1.4.
     
  16. MissingNo._

    Member MissingNo._ aka MissingNoL

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    748
    Location:
    Greater Bay Area, California
    Country:
    United States
    Can anyone say, "Wrong Section?"

    Anyways, this news was out now for quite some time.
     
  17. CrazzyWarrior

    Newcomer CrazzyWarrior Newbie

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Thanks, thats good to know.
     

Share This Page