EZ Flash V + R4DS Freezing / Can't load GBA

Discussion in 'EZ-Flash' started by srlonigro, Dec 14, 2010.

Dec 14, 2010
  1. srlonigro
    OP

    Newcomer srlonigro Newbie

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    I'm using R4DS with the EZ Flash V and can't get GBA roms to load for the life of me. I've read that I don't need to use the DLDI patcher for the R4. Is this true?

    I'm using Rudolph GBA_ExpLoader_058b0.nds and have tried running in PSRAM and NOR modes. It loads the rom, then shows the GBA intro and freezes on the white screen. Any help would be appreciated!
     
  2. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,803
    Country:
    Antarctica
    gba problems are rom specific, what game are you trying to run. What color screen are you also on the blue or green screen of gba exploader.

    Be ALSO aware that, homebrew runs crappy on the majority of R4 clones. also state what R4 you got.
     
  3. srlonigro
    OP

    Newcomer srlonigro Newbie

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    I've tried Castlevanis- Aria of sorrow, Legend of Zelda - link to the past and sword of mana in both blue screen (PSRAM) and in green (NOR mode). I have the original Black R4 card (Revolution for DS (NDSL/NDS). BTW - after I choose gba exploader, I choose 'no write' for 'write SRAM to SAV file', although I have tried both options and get the same thing. Still always freezes after the gba intro screen.
     
  4. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,803
    Country:
    Antarctica
    Castlevania AoS should have run fine without doing anything. Zelda LotP requires SRAM patching because it uses EEPROM for save. Some people can get LotP to work by deleting the save file on the microSD, thats probably due to where they got the rom from.


    You can blank and empty the SRAM on the 3in1 with the blank SRAM.bin file found here:
    http://filetrip.net/f2435-Blank-SRAM-BIN-f...Flash-3in1.html

    Then delete the save file on the microSD. Castlevaina should work at this point. Same thing for Zelda, if it doesn't you will probably manually need to SRAM patch the game.

    If the problem continues, it means your roms are dirty to begin with.
     

Share This Page