ez 3-in-one compatability

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by ZenZero, Aug 27, 2008.

Aug 27, 2008

ez 3-in-one compatability by ZenZero at 9:28 PM (1,448 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. ZenZero
    OP

    Member ZenZero GBATEMP's regular arse.

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,270
    Country:
    United Kingdom
    hi!

    i am looking to buy an ez 3-in-one but thought i would ask - is it compatible with the supercard dsone v3
     
  2. Jax

    Member Jax Pip Pip Cheerioink!

    Joined:
    Jul 31, 2006
    Messages:
    4,092
    Location:
    L.A.V.
    Country:
    Portugal
    Yes, it's compatible with almost all slot-1 cards.

    Some, like the Cyclo, even integrate the 3-in-1 in the firmware.
     
  3. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    Does the SCDS1 run GBA games with the 3-in-1 directly from the menu, or do you need GBA ExpLoader?

    -Bri
     
  4. sidneyyoung

    Member sidneyyoung GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    895
    Country:
    Bermuda
    Some scds1 users rename gbaexploader to passme.nds and put it in the scshell folder. Then all you do to launch gbaexploader is press L+B. Or you can use the Y's menu to launch gba roms directly to the 3in1.

    Of course you can have other setups too via Bliss's multi menu launcher, a bit of file renaming and pre dldi patching you can have virtually anything boot up via a button press.
     
  5. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    Seems like a lot of trouble when they could just program GBA support into the menu like a lot of other carts.

    -Bri
     
  6. Eon-Rider

    Member Eon-Rider GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    1,021
    Country:
    Australia
    Just a guess but I doubt they'd add it as a feature since they already have several slot-2 products.
     
  7. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    Does Supercard make a GBA expansion cart similar to the 3-in-1, and if so does the SCDS1 have built-in support for it that allows you to launch a GBA game without having to run a separate loader program?

    -Bri
     
  8. helpme

    Member helpme GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Messages:
    478
    Location:
    uk
    Country:
    United Kingdom
    the sc team dont make a 3in1 type GBA expansion cart
    but the scdsone has built in gba loading for all its slot2 carts apart from the rumbles which cant play gba
     
  9. ZenZero
    OP

    Member ZenZero GBATEMP's regular arse.

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,270
    Country:
    United Kingdom

    i have the scsd, how would i do this?
     
  10. IOwnAndPwnU

    Member IOwnAndPwnU GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    1,123
    Country:
    Canada
    I think the Acekard 2 also does that with the custom firmware AKAIO. [​IMG]
     
  11. lurbi

    Member lurbi GBAtemp Regular

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    123
    Location:
    Austria
    Country:
    Austria
    Well if you have a SCDS1 and a slot2 supercard (supercard CF/SD/MiniSD/Lite) than you can launch from the SCDS1 menu.
    IMHO you do not have save support if launched from menu.

    3in1 with GBAExploader or ysmenu +3loader works much better
     

Share This Page