Extra Data and Games Wiped... Software-Management?

Discussion in '3DS - Games & Content' started by c_house, Feb 15, 2012.

  1. c_house
    OP

    Member c_house GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    202
    Location:
    US of A
    Country:
    United States
    This happened to my 3DS just this morning... I read a new note I had gotten in Swapnote and then pressed the Home button to exit out of the app. When i got to the home screen, a pop up appeared and said it was "Creating Software-Management Data." I let it do it's thing, but when it was done all my downloaded games (except for a lone DsiWare title) and Extra Data were wiped from the SD Card. I have no idea what would cause this and I'm wondering if this is a bug. Would like to know if anyone else has any info on this problem.
     
  2. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    you using the SD card you got with it or a larger one you bought?

    can you still put new stuff on it?

    place into a pc and see if you can see any data on there or if it need repairing

    make a backup of data on there while your at it

    sounds like either corrupt or died
     
  3. Marv

    Newcomer Marv Advanced Member

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    67
    Country:
    Poland
    Happened once to me. Just take out SD card and see if there's no dust on connections. Also, breath in the 3DS SD port.
     
  4. c_house
    OP

    Member c_house GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    202
    Location:
    US of A
    Country:
    United States
    I am using a 4GB MicroSD in an adapter and yes, I can still put new stuff on it. The card didn't die.
     
  5. Helsionium

    Member Helsionium Alpha and Omega

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    348
    Location:
    Innsbruck, Austria
    Country:
    Austria
    This happened to me a few times. I think the 3DS doesn't like cards formatted with large cluster sizes. Re-format your card with the default cluster size. Worked fine for me, no more issues ever since.
     

Share This Page