Explain me SpotPass

Discussion in '3DS - Games & Content' started by Pippin666, May 27, 2011.

May 27, 2011

Explain me SpotPass by Pippin666 at 4:02 AM (1,790 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. Pippin666
    OP

    Member Pippin666 SSF43DE Master

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Messages:
    1,663
    Location:
    Montreal, Qc
    Country:
    Canada
    I know that spotpass is the feature that company will use on the nintendo 3ds to distribute messages, dlc and stuff like that. But do I need to go to BestBuy each time I wanna get (let say) DoA:D costumes distributed by spotpass ?? Seems not to me since I got 2 messages from Capcom and one from Koei. In Koei's message, there is a list of 5 date, each represent a day and costume to be downloaded.

    Sorry for the last paragraph, my main question is, when does the 3ds check for updates ?? My streetpass is enable for DoA:D and works fine with my friend (sending duel).

    Pip'
     
  2. geenlung

    geenlung Newbie

    As long as you have wifi set up, you don't need to go to Best Buy. Though I think there's going to be some exclusive content offered there in the coming weeks.
     
  3. Nollog

    Member Nollog GBAtemp Addict

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    2,691
    Country:
    Ireland
    Yush. Nintendo Zone's do exclusive content and demo's.
    SpotPass is just to get more people connected to the Internet.
    Instead of needing your own wifi access point, SpotPass allows you to use compatible access points around the world without setting anything up.
     
  4. leeday100196

    Member leeday100196 GBAtemp's Official Infernape™

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    621
    Location:
    My computer in Sharpedo Bluff
    Country:
    Australia
    It's like you find an unsecured network (say MacDonald's) and you automatically connect to it without setting it up as an access point, like Nollog said.
     
  5. Nollog

    Member Nollog GBAtemp Addict

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    2,691
    Country:
    Ireland
    Doubt it.
     
  6. leeday100196

    Member leeday100196 GBAtemp's Official Infernape™

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    621
    Location:
    My computer in Sharpedo Bluff
    Country:
    Australia
    Emphasis on the UNSECURED part.
     
  7. Nollog

    Member Nollog GBAtemp Addict

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    2,691
    Country:
    Ireland
    I doubt Nintendo will do that.
    Most likely they will use encryption.
    WPA2 probably, and most likely you won't connect to unsecured networks automagically.

    It's not a Sony.

    They have deals with at&t and bestbuy in the US, foneraBT in the UK, and they'll probably have deals with other places depending on the region to set up spotpass access points.
     
  8. leeday100196

    Member leeday100196 GBAtemp's Official Infernape™

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    621
    Location:
    My computer in Sharpedo Bluff
    Country:
    Australia
    [​IMG] love the Sony reference...
     
  9. Donald Serrot

    Member Donald Serrot GBAtemp Fan

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    366
    Country:
    United States
    The ATT thing has been stated as a no setup required thing. How that is gonna work exactly I'm not sure, probably just like it did on the DS when the McDonalds deal came up. But I only did that like... once, cause a McDonalds near me is rare so I don't remember what that was like. And kiosk stuff will honestly probably be a 3DS locked up somewhere with a game card in it putting out a signal just like StreetPass with the special unlockable stuff just like they did with DS Download Stations.

    I've already gotten DoA DLC in my own home and at my work too so it doesn't matter for those as long as you have Wi-Fi. Keep your eyes open though for info about them doing stuff at kiosks, I wouldn't be too surprised to see something at some point.
     
  10. chris888222

    Member chris888222 GBAtemp's Flygon Fan

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    5,532
    Country:
    Singapore
    SpotPass could actually be great if it were like the appstores to offer updates to the games by the developers (like fixing possible bugs, adding more characters etc.)

    I have not received any SpotPass stuff from any developer as of now.
     
  11. Pippin666
    OP

    Member Pippin666 SSF43DE Master

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Messages:
    1,663
    Location:
    Montreal, Qc
    Country:
    Canada
    Right now, there is suppose to be a new costume today, but I haven't get a flashing blue light yet.

    Pip'
     
  12. Kurossaki652

    Member Kurossaki652 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 4, 2009
    Messages:
    174
    Location:
    The Manor of Sleep
    Country:
    United States
    If u most the dates.... will u never get those costumes???
    I didnt get the game yet and I wanna get the extra costume..will they still be available iff u miss the dates??
     
  13. chris888222

    Member chris888222 GBAtemp's Flygon Fan

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    5,532
    Country:
    Singapore
    You should be able to, unless it's for a limited time only.
     
  14. Kurossaki652

    Member Kurossaki652 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 4, 2009
    Messages:
    174
    Location:
    The Manor of Sleep
    Country:
    United States
    Ok I wanted to make sure...
    SANKYU :3
     
  15. Zarxrax

    Member Zarxrax GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 5, 2005
    Messages:
    355
    Country:
    United States
    It is for a limited time only. The costumes will be given out twice though, so you can still get them if you miss them the first time around.
     
  16. Zarxrax

    Member Zarxrax GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 5, 2005
    Messages:
    355
    Country:
    United States
    Actually I think the DOA costumes aren't causing the blue light on the 3ds to flash.
    I think it only flashes if you get a message notification. The costumes aren't being sent out with messages, so there is no flash.
     
  17. Pippin666
    OP

    Member Pippin666 SSF43DE Master

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Messages:
    1,663
    Location:
    Montreal, Qc
    Country:
    Canada
    You are right. I let my DoA:D cart in the 3DS, and in the beginning of the evening I opened 3DS and the icon had a little blue spot flasing, but no light.

    Case close !

    Thank you all.

    Pip'
     
  18. chris888222

    Member chris888222 GBAtemp's Flygon Fan

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    5,532
    Country:
    Singapore
    ????????!! Your welcome! [​IMG]

    Hmm... I really hope for some excitement for DOA. [​IMG]
     

Share This Page